בפסקה רשום כי התפוס הוא מחשב נייד ,, אבל בתיק שלי הוא טלפון נייד.. אבל הכל אותו דבר אני מתכוון כי לא הוגשה בקשה להאכת התפיסה.
בפ"ד הוא מאותו בית משפט אבל לא אותו שופט. אני חייב להגיד לשופט שאני מפנה ביהמ"ש לפ"ד של ביהמ"ש קמא בתיק מס',,,*** ואחר כך" מגידש לעיון ביהמ"ש את פ"ד?
תודה מראש ואני מתנצל אם הגזמתי או הטרדתי אותך בשאלה שלי
כמובן שככל שהנתונים והנסיבות יהיו קרובים יותר למקרה הנדון, כך ייטב, אך לענייננו- תפוס זה תפוס זה תפוס, ככל שזה נוגע לנוסח הבקשה וסדרי הדין (שעברו 180 יום ללא כתב אישום, וכיו"ב).
יחד עם זאת, אם התפוס מכיל חומר ראייתי- מחשב/נייד/תיק מסמכים/תמונות וכד' - ייתכן והחשיבות להחזיקו גוברת מאשר "סתם" תפיסת רכב, אשר היה מעורב בעבירה (וכן, גם רכב הוא "תפוס").
ובכל זאת, מכיוון שחלפו 180 יום ומכיוון שמדיה כזו או אחרת ניתנת להעתקה\ שיכפול במעבדות המשטרה, לא תישמע טענת "אנחנו צריכים להחזיק בתפוס הזה זמן נוסף, משום שהוא מכיל מידע חשוב לתיק"! יכלו והיו אמורים כבר להעתיק ולחלץ את כל המידע שנדרש, ואין צורך לפגוע בקניינך עוד.
בטיעוניך מול השופט, אם בכלל תידרש לכאלו, טען כאמור לעיל, ובעיקר השתמש בלשון החוק לתמיכה בבקשתך- לא ביקשו הארכה מפורשת ל-180 הימים, שיחזירו את התפוס!
בהצלחה,
יאיר מושיוב-עו"ד פלילי ומנהל הפורום
תודה רבה על העזרה, אני מאוד מאוד מודה לך, עו"ד מעולה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר