שלום, נגד החבר שלי הוגשה תלונה ע"י אדם שטען כי הוא חנק אותו ואיים עליו. התלונה הוגשה ע"י אדם שפגע ברכב בו היה החבר שלי ומבחינת דיני תעבורה האשמה היא על המתלונן כיוון שהוא עקף אותו מהשוליים השמאליים ופגע בצדו השמאלי של הרכב. חשוב לציין כי החבר שלי כלל לא עשה את מה שהאדם ההוא מייחס לו, הוא אפילו לא יודע את זהותו, כיוון שבעת קרות התאונה הוא סירב למסור את מסמכיו. חברי זומן לחקירה משטרתית ומסר את גרסתו. למותר לציין כי מלבד עדותו של המתלונן אין סיכוי שלחוקרי המשטרה יש ראיות נוספות. כאשר מדובר בעדות אל מות עדות, מהו הסיכוי להגשת כתב אישום, האם יתכן שיוגש כתב אישום נגד אדם חף מפשע..?? אנחנו די מזועזעים ומוכי הלם מהמקרה. שאלה נוספת - האם יש צורך בשכירת עו"ד בשלב זה?
במקרים של עדות מול עדות קיים קושי רב למדינה להוכיח את טענותיה ואישומיה, אך מה לעשות- ראיתי עשרות ומאות מקרים בהם התביעה "מנסה את מזלה" ומאשימה אנשים, גם אם קיימות 0 ראיות, בתקווה שהנאשם יפיל עצמו במהלך המשפט.
לעניינכם, הייתי שוקל שכירת עו"ד למען יוכל הוא לברר את סטטוס התיק, לנסות לטרפד את התקדמות החקירה, אם זו מכוונת לחברך או שפשוט כבר יהיה מעורב בטרם עת.
יחד עם זאת, אם עבר זמן רב מאז התאונה, אמליץ לחברך, בראש ובראשונה, לברר בתחנת המשטרה את סטטוס התיק, משום שייתכן שהוא בכלל נסגר מחוסר ראיות או חוסר עניין.
יאיר מושיוב-עו"ד פלילי ומנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר