שלום,
לאחרונה נודע לי השותפה שלי התקשרה בשמי לחברת אינטרנט שאני מנוייה בה (והיא משתמשת במנוי ומשלמת לי באופן חלקי) בשל תקלה - הזדהתה בשמי ואיימה עליהם בגסות ובאלימות מילולית בשמי כי תגיש נגדם תביעה משפטית אם לא יבצעו פעולה כלשהי. רציתי לדעת האם זה נחשב התחזות והאם ניתן להגיש נגדה תלונה על כך (זה אומנם נשמע שולי - אך היו רצף של אירועים מטרידים\מפחידים מאוד שגורמים לי לרצות לעשות דבר כזה)
תודה על העזרה,
לאור העובדה שיש ביניכן הסדר כלשהו לחלוקה, ניתן יהיה לומר להגנתה שההסכם ביניכן הקנה לה זכויות במנוי, והיא מעין מורשית פעולה בחשבון (למרות שזה לא יהיה בהכרח נכון חוקית, אך משפטית זה ינתן לפרשנות).
יחד עם זאת, יש לבחון בדיוק מה נאמר, איך הדברים הוצגו וכיצד הצד השני הבין אותם.
והעובדה שהיא השתמשה בשמי ע"מ לאיים ולנהוג באלימות מילולית - האם אין בזה פגם משפטי ?
האם הבנתי נכון - אם יש בעיה חוקית ז"א שניתן להגיש תלונה במשטרה, אך מכיוון שלא ברור שיש בעיה משפטית - לא מומלץ להגיש תביעה ?
המטרה שלי היא רק להרחיק אותה ממני מאחר והיא מפחידה אותי ומאיימת עלי (ועל כל מי שהיא לא מסתדרת איתו) שתמרר לי את החיים ותגיש נגדי תביעות משפטיות על דברי סרק.
ובאותו נושא, באופן כללי, האם איום\הצהרה שבכוונתי להגיש תלונה במשטרה על מעשיה הוא חוקי?
תודה רבה !
כמובן שברגע שנעשה שימוש לא חוקי ולא מורשה בשמך/פרטייך הדבר עשוי להיחשב להתחזות.
ועכשיו סדר:
להגיש תלונה במשטרה את תמיד יכולה. בעיקר עכשיו. המשטרה תיקח את תלונתך, תבחן אם יש בטענותייך משום עבירה, תחליט אם להמשיך לחקור ובאיזה אופן, ורק לאחר שיושגו די ראיות כנגד שותפתך, אשר יתמכו בתלונתך, יועבר החומר לתביעות למען יוגש כתב אישום= מדינת ישראל נגד השותפה.
להגיש תביעה, לעומת זאת, משמע לתבוע אותה בעצמך בעבור כסף ללא קשר למשטרה או לעבירה פלילית שהיא ביצעה, אלא רק בגין נקים שנגרמו לך כתוצאה ממעשיה.
לומר לאדם שבכוונתך להתלונן עליו זה מעשה חוקי. למנוע ממך או לאיים עלייך שלא תעשי זאת, זה מעשה לא חוקי!
יאיר מושיוב-עו"ד פלילי ומנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר