שלום.
כלב שבבעלותי נשך אדם בזמן שהיה קשור ברצועה. הנשיכה לא קרעה את בגדי המתלונן ובתלונה נכתב שהמתלונן לא נזקק לטיפול רפואי. כמו כן, המתלונן עצמו מסר בעדותו שהכלב היה קשור.
הוגשה תלונה במשטרה לפי סעיף 338 לחוק העונשין:
העושה אחת מאלה בדרך נמהרת או רשלנית שיש בה כדי לסכן חיי אדם או לגרום לו חבלה, דינו – מאסר שלוש שנים:
(א) 6. אינו נוקט אמצעי זהירות מפני סכנה מסתברת הכרוכה בחיה שבהחזקתו;
אני מנסה ומתקשה להבין את לשון החוק ואיך הגעתי למצב האבסורדי הזה מתקרית כל כך קטנה שלא נגרם בה נזק ממשי לאיש. אני מעוניין לדעת האם ניתן לסגור את התלונה ללא רישום פלילי מאחת מהסיבות הנ"ל:
1) אם ניתן להתייחס לרשלנות במקרה שהכלב הוחזק ברצועה. הכלב הוא מעורב ואינו נחשב מסוכן. התנהגות הכלב היתה חריגה ובלתי צפויה בעקבות קולות נפץ חזקים שהכניסו אותו למצב של חרדה.
2) מכיוון שלא היתה חבלה ולא נגרמה כל פגיעה רפואית למתלונן, כפי שמשתמע מהחוק שצריך להתקיים על מנת להאשים בסעיף הנ"ל.
אודה לתשובה של עו"ד.
תודה מראש, יוסי.
קיים סיכוי לא קטן שהמשטרה תסגור את התיק, בעיקר לאור היעדר נזק של ממש, בשילוב עם היות הכלב קשור ברצועה.
יחד עם זאת, נסיוני לימד אותי שקיימים יהיו התובעים שיראו בכך בכל זאת סוג של רשלנות ויגישו כתב אישום, למרות שהערכתי היא שהסיכויים לכך נמוכים.
את ההסברים למצבו של הכלב שומרים, אם בכלל, לנימוקים בסוף המשפט (טיעונים לעונש). הם אינם בהכרח הפטור מאשמה בתיק.
כנ"ל היעדר הנזקים, כשלעצמם.
מובן שהחוק עוסק בעיקר במקרים היותר ברורים והיותר "קלים", אך אשוב ואומר, שאם בחקירתך הסברת את הדברים כפי שתיארת בשאלתך, לא צפוי שהדבר יעורר עניין לציבור.
יאיר מושיוב- עו"ד פלילי ומנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר