על בן משפחתי נגזרו בהליך משפט פלילי תשלומי קנס ופיצויים.
לפני התייצבותו בפני וועדת שחרורים לצורך {וועדת שליש} בני המשפחה שילמו את הקנס, והוא אכן השתחרר. בנוגע לתשלומי הפיצויים הוא הגיע להסדר עם המרכז לגביית קנסות, תהליך אותו החל והוא עומד בהסדר התשלומים.
לפני מס' ימים הודיעו לו שהמרכז לגביית קנסות הוציא כנגדו פקודת מאסר בגין הקנס,
שכאמור כבר שולם.נכון האבר שהחוק קובע כי כל סכום שמתקבל מועבר ,בראש ובראשונה, לתשלום הפיצויים, אך יחד עם זאת, הקנס כבר שולם. יתרה מכך,
בגזר הדין נכתב מפורשות : "או ישלם את הקנס או יירצה מאסר תמורתו כך וכך
ימים". לא גם ישלם את הקנס וגם יירצה מאסר תמורתו, דבר שבפועל זה מה שמבקש המרכז לגביית קנסות לעשות. שאלתי היא: האם הוצאת פקודת מאסר
מחדש ע"י המרכז לגביית קנסות בגין הקנס שכבר שולם הינה חוקית?
תבור שלום,
במידה ולא שולם כל סכום הפיצוי, הרי שלמעשה לא שולם הקנס.
אם כבר שולם הכל, אזי יש לבדוק מול המרכז לגביית קנסות מדוע בכל זאת הוצאה פקודת מאסר.
במידה ויש לכם קבלה על תשלום כל הפיצוי והקנס, אזי כנראה מדובר בטעות.
בברכה,
איציק שדה, עו"ד - מנהל הפורום
שלום רב, לפני שבעה חודשים הגיע אלי הודעה כי יש לי קנס על רכב משפחה שהיה רשום על שמי הקנס הגיע ושולם במלואו ע״י אבא שלי ב2 תשלומים בסניף בצפת. כעבור לערך שלושה חודשים קיבלתי עיקול לחשבון הבנק כאשר הם טוענים שלא שולם השובר השני מה שכמובן לא נכון כי גם שילמנו וגם יש ביידנו קבלה. ניסינו לשוחח עם המרכז לגביית קנסות ומשם קיבנו תשובה כי הם ייבדקו ויחזירו תשובה. כעבור שבוע ראיתי כי הם לקחו את הכסף מחשבון הבנק הפרטי שלי ושחררו את העיקול!!! לקחו פעמיים את הכסף ועוד עם רביות! מאז אני ואבי בדין מולם הם טוענים שלא קיבלו את הכסף והדואר טוען שהכסף הועבר עשיתי 3 פעמים שיחות וועידה ביינהם וכל אחד בשלו ואני נופלת בין הכיסאות ! שלחנו מכתב בדואר רשום פעמייים וקיבנו תגובה שהכסף לא הועבר העברתי את הקבלה והם טוענים שלא עבר הכסף!! אם כשאני משלמת בדואר ישראל אני צריכה לדאוג אז לאן הגענו?? רציתי לדעת האם גם על סכם של 400 ש״ח אני יכולה לתבוע פיצויים? תודה רבהה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר