שלום
יש לי דירה שמושכרת בבנין שעירית תא ערכה כבר מספר משפטים לדיירים על מבנה מסוכן .לפני יותר משבועיים התקשר אליי בחור שהציג עצמו בשמו אבל לא זוכר אם הוא מהעיריה או מהדואר או בית המשפט והקריא לי תאריך זימון למשפט ממש בתחילת מרץ הקרוב.סוכם שהמככתב ימסר לי היכן שאני מתגורר פיסית בצפון תא אבל לא קבלתי כלום וגם דייר אחר שם לא קבל כלום.
נראה לי מוזר והשאלה היא אם לא נמסר זימון כזה בכתב אני פטור מלהופיע? מבטעות גם מחקתי את הטלפון שלו.
זוהי איננה שאלה רלוונטית לפורום הפלילי, אך אשיב לך בכל זאת:
ככלל, זימון למשפט אמור להתבצע באופן פורמלי והמוזמן אמור לחתום על קבלתו את ההזמנה, כלומר- אישור מסירה.
חריגים המקרים בהם הזימון מבוצע טלפונית, בעיקר בשל אי יכולת המזמין להוכיח שהמוזמן אכן קיבל את המידע.
דיון בעניינך לא אמור להתקיים אם לא תופיע וביהמ"ש לא יראה שקיים אישור מסירה כדין.
יחד עם זאת, לענייננו- האם אתה מחפש להתחמק ממשפט, או שרק חשוב לך הסדר והביורוקרטיה?
ממש לא מחפש להתחמק מה עוד שזה לא אישי בלבד אבל כמו שציינתי לא זוכר איזה שופטת ואיזה אולם מה עוד שאחרים לא שמעו על זה.מי מתקשר בדרך כלל?
תיכנס למזכירות וע"י תעודת הזהות יכוונו אותך לאולם המתאים.
נציג התביעות מתקשר בד"כ.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר