שלום וברכה שמי חיים
ונעצרתי לפני כ5 חודשים ואני מואשם בעבירה לפי סעיף 380 לחוק העונשין(תקיפה הגורמת חבלה של ממש) לפני כחודש וחצי קיבלתי הקלה לצאת לעבודה בצמוד למפקח שלי משעה 9 בבוקר עד שעה 9 בערב!
בעוד כחודשיים אמור להיות לי דיון הקראת כתב אישום בו אני מודה או לא מודה במיוחס לי... שאלתי היא האם יש אפשרות שאני יקבל הקלה נוספת לפני הדיון? אילו הקלות מקובלות? אני ללא עבר פלילי.. האם אפשרי ללכת לכיוון של הליך ללא הרשעה? מה העונשים המקובלים על עבירה מהסוג הזה? המון תודה על כל העזרה שאתם נותנים! אתם עושים מצווה אמיתית :))
למען האמת, חיים, הקלה גדולה יותר בתנאי שחרורך תהיה או הסרת מעצר הבית הלילי, או ויתור על המפקחים, כדי שלא גם הם ייאלצו להישאר איתך כשאתה נמצא.
אינני מכיר את נסיבות האירוע ואת המתואר בכתב האישום, אבל כן, אי הרשעה במצבך היא תוצאה אפשרית ואף רצויה, רק שהדבר אינו כ"כ פשוט. מלבד זאת, קשת העונשים במצבך היא רחבה מכדי לתארה בפורום זה.
אם אתה כבר מיוצג, דבר עם עורך דינך, שאמור היה לשפוך לך אור על כל שאלותיך.
אם אינך מיוצג, פנה בדחיפות לעו"ד, ואל תזלזל במצבך, כי עתידך מונח על הפרק.
בהצלחה,
יאיר מושיוב- עו"ד פלילי ומנהל הפורום
אני משלים את הפרטים הרלוונטיים :
נעצרתי והייתי במעצר 10 ימים ולאחר הגשת כתב אישום נגדי לפי סעיף 380 לחוק העונשין (תקיפה הגורמת חבלה של ממש) כלפי גבר זר ולא כלפי אישה!!!
נהוג לבקש הקלה נוספת?
אם כן איזה?
כדאי לנסות ולבקש הקלה נוספת לפני ההקראה?
מה הם הסיכויים לפי ניסיון עברך להצלחת קבלת הקלה כזאת?
אני חייב לציין שיש לי תסקיר מאוד חיובי מקצינת המבחן ואני אומר זאת על סמך הדברים ששמעתי במהלך הדיון לגבי ההקלה הראשונה שקיבלתי...
אשמח לדעת עד כמה אני מסובך... פחות או יותר כמובן :)
לפתיחת דבריך אין רלוונטיות לעניין המשך ההקלות, משום שכבר שוחררת למעצר בית ואף מותרת לך יציאה נרחבת לעבודה.
אין בעיה עם קבלת הקלות נוספות, אך תשובתי הראשונה לא משתנה.
הדבר היחיד שהתעלמת ממנו בשאלתי הוא אם אתה מיוצג או לא.
ושוב- אם לא, פנה היום לעו"ד פלילי, משום שלא משנה עד כמה תסקירך חיובי ואתה אדם נהדר, לטובת סיום התיק באופן הכי פחות פוגע ומכתים נדרשים ידע ומקצועיות.
בהצלחה,
יאיר מושיוב- עו"ד פלילי ומנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר