בשנת 1980 תפרו לי תיק פלילי בגין סחר בסמים מסוכנים.
לפני זמן לא רב הגיע אלי פרוטוקול, המראה כי העו"ד שייצג אותיו והיה שותף לזיוף מסדר הזיהוי ובא בעת שימש גם כתובע מטעם המדינה באישום פלילי שהוגש נגד אבי המנוח מטעמים פוליטיים בגין ניהול עסק ללא רשיון.
לאבי המנוח היה מפעל לרעפים ודיר צאון והיינו משפחה אמידה.
על סמך אמונה הוררשעתי בדין וגזרו עלי שנתיים מאסר בפועל.
ללא שהיה ברשותי פסק הדין הגשתי בעצמי מבית הסוהר ערעור לבית המשפט העליון.
ברחתי להתגורר באריאל.
לאחר שהשתחררתי העו"ד שלח עו"ד מתלמד מהמשרד שלו שייצג אותי בדיון בערעור, הגענו לדיון, השופטים צעקו על העו"ד ועזבנו את המקום בבושת פנים.
לא קיבלתי כל החלטה.
בנסיבות תמוהות ורק לפני מספר חודשים התפרסם באינטרנט פסק הדין ולפיו בית המשפט העליון דחה את הערעור.
נגשתי למזכירות בית המשפט העליון להעתיק את המסמכים ומתברר כי הערעור שהגשתי בכתב יד נעלם מהתיק, ורק הבקשה להוספת מסמכים של העו"ד נמצאת בתיק.
בנתיים מלימוד החומר שבתיק בית המשפט העליון נאמר לי כי אני יכול לבקש משפט חוזר.
האם יש אפשרות להגיש בקשה לעיון חוזר בהחלטה או משפט חוזר לאור העובדה כי היה לי אליבי מוצק והעו"ד שייצג אותי ייצג גם את המדינה???
כל הזמן חשבתי כי לא ניתן בכלל לצלם את התיק והלך עלי.
אג אורחה, בשנת 2004 אותו עורך דין זייף את החתימה שלי על תצהירי נוטוריוני באמצעותו מכרו ווילה שחלק מימנה שייך לי. ושני מומחים קבעו כי מדובר בזיוף.
נכון שהסיפור ניראה קפקאי ומוזר אך למצער זאת האמת.
האמור צמצית של תמצית הדברים.
האם אני יכול לבקש עיון חוזר או משפט חוזר???
בתודה
חזי עודי
המקרה שלך אכן נשמע רציני וסבוך, אך בדיוק בשל אותה סביכות, אין זה המקום לחוות דיעה, לרבות לא בהיעדר חומר כלשהו מול העיניים.
אמליץ לך בחום ובהקדם לפנות לעו"ד פלילי, אשר יקרא את החומר הקיים, ינסה להשיג מסמכים נוספים - לעו"ד לפעמים קל יותר - ואז יגבש עמדה, יענה לך באופן רציני ומקצועי יותר, וגם ייצגך במשפט החוזר, אם יתאפשר.
עניינך באמת נשמע מעניין משפטית ולכן כדאי שלא תקל בו ראש.
בהצלחה,
יאיר מושיוב- עו"ד פלילי ומנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר