שלום רב,יש לי שאלה אני מכירה מישהי שקיבלה עו"ד מטעם סיוע משפטי שמטפל בשבילה בהליך מזונות בלבד.עכשיו התברר לי שהוא מטפל גם בעניין של אקטואר ומגיש תביעות בעניין זה מטעם סיוע משפטי למרות שהוא רשאי לטפל רק בעניין של מזונות בלבד אחרי שביררתי את זה בלשכה לסיוע משפטי.השאלה שלי אם הוא עובר על החוק כשהוא מייצג אותה כאילו מטעם סיוע משפטי בעניין זה כשבעצם הוא לא רשאי בכלל לעשות את זה מטעמם?כמו שידוע לי כשמגישים תביעות ומציינים בהן שעו"ד מטעם סיוע משפטי אז אוטומטי מקבלים פטור מאגרות של בית המשפט.האם זה נחשב לעבירה כקבלת דבר במרמה או עבירה פלילית אחרת???
תודה מראש על התשובה.
לנה היקרה,
המקרה שתיארת אינו כל כך פשוט ולא ניתן להשיב עליו ברצינות ובמקצועיות בפורום זה, וזאת בשל מורכבותו והשלכות התשובה.
אמליץ לך לפנות לעו"ד אחר או להנהלת הסיוע המשפטי באיזורך, מבלי שעורך הדין ההוא יידע על כך, ולספר להם את המקרה.
האמיני לי שבמידה ואכן הייתה קבלת דבר במרמה ו/או התחזות ו/או הונאה מכל סוג שהוא, יהיה זה רצון הנהלת הסיוע המשפטי להתלונן על אותו עו"ד ואף להגיש נגדו תלונה משמעתית בלשכת עורכי הדין.
בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר