שלום רב !
מגיל 14-18.5 ביצעתי מעשה קונדוס של הטרדות טלפניות ..
בגיל 18.5 תפסו אותי ההיתי עצור יום אחד באבו כביר .
היה רעש תקשורתי על המעשה שעשיתי בעיתונות . באותו תקופה ההיתי ממוין למודיעין וכתוצאה מהמעשה לא גייסו אותו בגלל שלא העבירו אותי תחקיר ביטחוני .. לאחר כחצי שנה החליטו לגייס אותי לאחר בדיקה פסיכיאטרית . עשיתי קורס של מחשבים הדורש סיווג ביטחוני ומשום מה אושרתי . לאחר מכן הוצבתי במתקן מסווג של מודיעין ... היהי לי סיווג לכל המערכות של המחשבים המסווגים וזה היהי נראה כהילו אין לי בעיה של סיווג . לאחר ככמעט כשנתיים פג לי התוקף של הסיווג . לא רצו לחדש לי אותו ונאמר לי ביחידה שהשב"כ פסל אותו ואין לי אישור מהשב"כ ..
השאלה שלי היא : האם יכולים לבוא אליי יום אחד ולהגיד לי שמחזירים אותו לבקו"ם ? יש לציין שלא הביאו לי שום מכתב רשום בכתב שפסלו לי את הסיווג אבל מדור איבחון הודיעו למפקדים שלי .
שאלה נוספת היא : נחקרתי בתיק לפני כשנתיים וחצי ומאז לא שמעתי מהמשטרה . לא הוגש נגדי כתב אישום ולא כלום .. ולא קיבלתי שום הודעה על מצב התיק . כמו כן הם החרימו לי ציוד מהבית ולא החזירו זה לכאורה אמור להיות ראייה למשפט .. לפי מה שהבנתי כל העבירות שבוצעו בזמן שההיתי קטין לפני גיל 18 לאחר שנה הם כבר מתיישנות ולא ניתן להגיש אליהם כתב אישום .. לגבי שאר העבירות מגיל 18-18.5 ניתן להגיש עד 5 שנים ..
האם ניתן לסגור תיק כזה שלא הוגש נגדו כתב אישום ? במסגרת הצבא ... או שלא שווה לגעת בו .. יש לציין שהאשימו אותו בתיק על נזקים של יותר ממליון וחצי שקל כלומר האם בכלל עדיף לפעול או עדיף לא להעיר את המתים ?
ובמה תיק כזה במצב פתוח יכול להזיק לי בחיים ? תוך כמה זמן חייבם לסגור אותו ?
אמליץ לך לפנות אישית לעו"ד פלילי, אשר יוכל לייעץ לך מחד ולייצגך מאידך, באם תידרש לכך.
פורום זה אינו מתאים לתשובות כה סבוכות וקונקרטיות.
עו"ד יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר