ערב טוב,
הייתי מעוניין לדעת מה ההבדל בין העסקת שחקניות לצילומי פרונו (חוקי) לבין ההגדרה של "שידול לזנות" (לא חוקי) מהצד זה נראה הבדל דק מאד. בשני המקרים הבחורות מקבלות כסף לשרותיהן המיניים, אז איפה בדיוק ההבדל?. היכן צריך להיזהר שלא למעוד ואף לא בסעיף אחד. מה צריך לעשות שהדרך להצלחת הצילומים תהייה חוקים לכל אורכה? אודה לתשובה ברורה ויעילה.
ראשית- עצם התוצאה. אין בכלל מקום להשוואה בין צילום אדם לבין בקשתו לקיים יחסי מין בעבור תמורה.
שנית- בצילום, בניגוד לדבריך, אין כל שירות מיני! לרוב, אף ייחשב הדבר לאמנות.
שלישית- למען חוקיות צילומים, עליך לוודא שהמצולם הינו בגיר (מעל 18) - ובלוודא הכוונה איננה לשאלה, אלא לראיה בעיניך שלך את תעודת הזהות; החתמה על מסמך ברור ומפורש, בו המצולם מאשר, כי הוא מודע לטיב הצילומים וייעודם, וכי אין לו התנגדות שהוא יצולם בעירום ו/או שייעשה בצילומים אלו שימוש כזה או אחר; הייתי מגבה זאת גם בתצהיר חתום ע"י עורך דין, בו שוב יוצהר ע"י המצולם, כי הוא מאשר את צילומו בעירום ואת השימוש בתמונות.
יחד עם זאת, ונוכח הסכנות הצפונות במעשים אלו, אמליץ לך לפנות לעורך דין פלילי, אשר לא זאת בלבד שיישב ויסביר לך את הדקויות, אף יסדיר את העניין ויערוך עבורך את הניירת המתאימה.
עו"ד יאיר מושיוב-מנהל הפורום הפלילי
תודה רבה, עזרת לי מאד. אך כפי שהזכרת בקצרה את הסכנות הצפויות בעניין שכזה, על הדקויות האלו בדיוק דיברתי ושאלתי. חוץ מכל העניין של הגדרה כ"אמנות" והצילום עצמו. מה מתחבא מתחת לשטח, שכן יכול להוות סכנה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר