כרגע יש לי תיק ( נראה לי -) , על אחזקת סמים לשימוש עצמי שפתוח ( זה היה בכלל mr. nice guy אם מישהו מכיר וזה חוקי אבל חבר שלי התחכם קצת עם השוטרים וקרה מה שקרה ) השאלה שלי האם זה משפיע על טיסה לחו"ל במידה וזה לא נסגר עד הטיסה שלי ( עוד 3 שבועות , המקרה היה לפני שבוע )
החוקרת אמרה לנו ששולחים לנו הודעה על המקרה בדואר ... ( שגם אותו אני צריך ליירט איכשהו מההורים שלי ) , אני בן 21 , חייל משוחרר אם זה משנה משהו
תוכל לברר טלפונית במשטרת הגבולות האם הוצא כנגדך צו עיכוב יציאה מהארץ, אך רוב הסיכויים שלא.
לעניין התיק, אם מדובר בפעם ראשונה סביר שלא יוגש כתב אישום, אך כאמור כדאי לגשת לייעוץ מעורך דין פלילי.
בהצלחה,
עורך דין פלילי אברהם ג'אן
תודה על התגובה המהירה , אני אוסיף קצת מידע על מה שקרה , אני אשמח עם תעזור ותייעץ לי גם כאן.
ישבתי עם חברים מחוץ לרכבי בתל אביב ביום שישי במרחק של 300 מטרים ~ ממועדון האומן 17 כאשר אנחנו שותים וודקה ולידינו 3 " ג'וינטים " של mr nice guy שהוא כאמור תחליף סם שכגע ככל הידוע לי עדיין חוקי .
הגיעה נייד וישר בלי לשאול שאלות או להציג את עצמם שפכו את הוודקה וביקשו ת.ז , הם ניגשו אלינו בצורה מאוד מאיימת ולא נעימה , חבר שלי שלא התלהב במיוחד מהעניין ביקש לראות תעודות שוטר בנימוס יש לציין , אחד השוטרים הציג , והשני ,שלא שמתי לב אם הציג או לא ( שזה לא באמת משנה לי) ישר הגיב " אין בעיה , ניקח אותכם לתחנה שם אפשר לראות הרבה תעודות " , הבאנו להם תעודות , הם ישר שאלו מה זה הג'וינטים , הסברנו שזה החומר mr nice guy שנמכר בחנויות בפלורנטין ושזה חוקי ככל הידוע לנו , השוטרים אמרו שזה לא חוקי וקצת קיקשו ורק ניסו להתסיס את האווירה לדעתי ( שאלתי מה בדיוק הבעיה ושאני רוצה להבין על מה מדובר פה , אחד השוטרים ישר בתגובה " למה אתה מנסה להתחכם וכו' " ובאמת שזה היה כמו לדבר עם קיר אז פשוט הפסקתי לנסות .
אח"כ הגיעה ניידת שניה עם קצין ובחן את הג'וינטים ושאל אותנו מה זה בדיוק , הסברנו להם מה זה והם אמרו לנו שזה עוד לא נכנס לפקודת הסמים בחוק אבל במשטרה זה כבר מופיע בתור סם לא חוקי ( משהו בסגנון ) , אחרי דקה של הסברים מפה לשם הם החזירו לנו את הג'וינטים והקצין ביקשממני לפורר אותם על הרצפה , אחד פוררתי ואת השנים האחרים פשוט זרקתי ומעכתי עם הרגל .
פתאום , אחד השוטרים צעק אין בעיה אתם מתחכמים אתם באים לתחנה , זה לאחר שכבר הקצין נכנס לניידת שלו וגם כך רוב השוטרים האחרים ( מתברר שחבר שלי הדליק את הפלאפון שלו והם חשבו שהוא מצלם אותם או משהו בסגנון ) ככה שהם כבר באו לשחרר אותנו רק בגלל שחבר שלי " התחכם " לקחו אותנו לתחנה שם חיכינו כל הלילה ךחות או יותר ובסופו של דבר חקרו אותנו שלא היה נעים במיוחד , החוקרת פשוט ניתה לתפוס אותי על כל מילה ( אני - ...סם חוקי ... - " סם חוקי , באמת יש כזה דבר " ?! ) בקיצור חוויה לא נעימה כל הלילה הזה , מדובר בעבירה ראשונה לחלוטין , בחיים אני או חברי לא היינו בשםו צורך מעורבים עם המשטרה .
איך אני מגיע למשטרת הגבולות ? 100 בטלפון ?
האם פשוט מקבלים הודעה בדואר אם אני זכאי או אשם? ( שדרך אגב החוקרת אמרה ש 99.9% שכן כי עד כמה שידוע לה החומר לא נכנס לרשימת סמים - על בדיוק עצרו/ עיקבו אותנו אם כך?! )
אני מוטרד מזה כבר כמה ימים , קצת קשה לי להבין עד כמה זה חמור ומשפיע על עבודה לעתיד , תעודת יושר , האם זה נמחק לחלוטין אם לא מוגש כתב אישום כפי שאמרת שכנראה יקרה ,כאילו מעולם לא קרה ונברא ? או רק תיעוד אצל המשטרה שאומר שדנו בנושא הזה ולמעשה אני יכול להצהיר בפני מעביד וכו' שאין לי עבר פלילי ( עד כמה שזה " זניח" , )
פשוט מרגיש שזה סיבך לי את החיים וזה כל כך מיותר .
תודה רבה .
מצטער על השגיאות כתיב , כתבתי את זה מהר מאוד ולא שמתי שמתי לב .
כמו כן השוטרים אספו את מה שנשאר מהג'וינטים על הרצפה , שכחתי לציין זאת .
אני אשמח , אם לא הבהרתי את זה בהודעה הקודמת , שתסביר לי אולי מה בדיוק התהליך שמתרחש עכשיו ולמה אני אמור לצפות מכל בחינה שאתה חושב שאני זקוק לדעת .
תודה רבה!!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר