קיבלתי הודעה על כוונה להגיש כתב אישום, אתמול נודע לי שהחה דיון בעניין- לא קיבלתי לא כתב אישום ולא הזמנה לדיון וטרם צילמתי את תיק החקירה(שלחתי מכתב סמוך לקבלת מכתב הכוונה להגשת כתב אישום), לגבי הדיון נודע לי מפי שוטר שהיה בבימ"ש במקרה. מה אתה ממליץ לי(טרם גיבשתי לעצמי מי ייצג אותי כי טרם ראיתי את תיק החקירה)אז מה אתה ממליץ לי האם לשלוח מכתב או פשוט לא לעשות כלום כל עוד ולא הגיע לידי כתב אישום כמקובל לפי חסד"פ. מודה לך על התשובה
נידם שלום,
אם נשלחה אלייך הודעה על זכותך לשימוע, ושלחת את מכתבך בתוך 30 יום כנדרש, ומשפטך החל מבלי שנתקיים שימוע בעניינך, הרי שחל פה פגם מהותי ביותר בהליך.
בתי משפט פסקו פעמים רבות על מחיקת כתב אישום לנאשם שלא נתקיימה זכותו לשימוע טרם המשפט,
אשר על כן, הנני ממליץ לך לפנות בהקדם האפשרי לעו״ד פלילי, אשר ייצג אותך ויפעל עבורך לתיקון העיוות שנגרם לך.
בהצלחה,
איציק שדה, עו״ד פלילי- מנהל הפורום
1. מודה לך על המענה המהיר.
2. ההודעה הייתה על כוונה להגיש כתב אישום ואפשרות להעתיק את החומר- המכתב היה בתחילת נובמבר מאז לא קיבלתי כלום רק אתמול נודע לי שהיה דיון. אני קיבלתי את המכתב באיחור כי הייתה בקורס וישר שלחתי למח"ש בקשה להעתיק את החומר . אני מדגיש לא קיבלתי הודעה על שימוע- לא כתב אישום ולא הודעה מבימ"ש על דיון.
אודה לך אם תתיחס לפרטים שהוספתי.
שוב מודה לך מקרב לב
נידם שלום,
איזה עבירה מדובר? אם מדובר בעבירה שעונשה 3 שנות מאסר ומעלה ישנה חובת שימוע, אן מדובר בעבירה שעונשה פחות מכל, אין חובת שימוע.
ייתכן ושלחת להם את הבקשה לאחר ה 30 יום ולכן הגישו כתב אישום .
איציק שדה, עו״ד - מנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר