שלום רב,
לפני מספר שנים נעצרתי במהלך טיול בצפון שברשותי שני פנסים צבאיים. נלקחתי לתחנת המשטרה, נחקרתי, ונלקחו ממני טביעות אצבע מכל כף היד. יום למחרת התקשרתי לתחנת המשטרה כדי לברר אם יהיה לי רישום פלילי. בתחנה צחקו עלי- פשוטו כמשמעו, ונאמר לי שלא. האם עצם העובדה שנלקחה ממני טביעת אצבע מהווה אוטמטית עילה לרישום פלילי? והאם לאור ניסיונך הרב ולדעתך קיים רישום פלילי? אודה לתשובתך.
דור שלום,
מאחר ונחקרת במשטרה, סביר להניח תחת אזהרה, הרי שנפתח תיק משטרתי, שככל הנראה לא הבשיל לכדי כתב אישום.
הדרך היחידה לבדוק האם אכן נותר הרישום המשטרתי, או לבדוקר באיזו עילה נסגר התיק, הינה לגשת למשטרה, לשלם סך של כ- 35 ש"ח בבולי הכנסה (קונים בדואר) ולהוציא את גיליון הרישום המשטרתי שלך, וכך תראה מה עלה בגורל התיק.
בברכה,
איציק שדה, עו"ד - מנהל הפורום
כרגע חזרתי מתחנת המשטרה. קיים רישום משטרתי- תיקי אי תביעה ופ"א נילון סגורים. סיבת הסגירה- נסיבות העניין אינן מצדיקות המשך חקירה/העמדה לדין: אין עניין לציבור. העבירה כביכול בוצעה בשנת 2005 תחת הסעיף החזקת נכס חשוד כגנוב. להזכירך, נמצא בתיקי פנס צבאי.
מה עליי לעשות? אני סטודנט למשפטים ולפני תחילת התמחות במשרד ממשלתי. האם הנ"ל יכול להוות בעיה בעת התחקיר הבטחוני שאני עתיד לעבור? האם עליי למחוק את הרישום? אודה להמלצתך.
בברכה, דור.
תיק פלילי שנסגר בעבירה מסוג עוון, יימחק מרישומיה הפנימיים של המשטרה בחלוף 7 שנים מיום פתיחתו.
מהו "ביטול אוטומטי" של תיק "סגור" (שלא הגיע להכרעה בבית המשפט) ?
חוק המרשם הפלילי תוקן בראשית שנת 2008. אחד השינויים המהותיים מתייחס לסמכות המשטרה "לבטל אוטומטית" תיקים סגורים וזאת במידה ומתקיימים מס' תנאים.
סע' 1(ד) לחוק המרשם הפלילי מסמיך את המשטרה לבטל מרישומיה "רישומים פנימיים" בדבר תיקים שנסגרו ללא הכרעה שיפוטית.
עפ"י סעיף 1(ה) לחוק המרשם הפלילי, רישום "פנימי" בדבר תיקים אשר הוחלט שלא לחקור או שלא להעמיד לדין בגינם, בנוגע לחשד בביצוע עבירה שאינה פשע (קרי, מסוג "עוון" בלבד!) שעבר בגיר - יבוטל הרישום 7 שנים מיום האירוע, ואילו במקרים בהם מדובר בקטין - 5 שנים.
*הגורם המוסמך במשטרה רשאי להורות שלא לבטל רישום "בביטול אוטומטי" בהתחשב במגוון שיקולים הקבועים בתקנות המרשם הפלילי (אמות מידה לביטול רישומי משטרה)*
"ביטול אוטומטי" של תיק סגור אינו חל על תיקים שנסגרו בחשד לביצוע עבירה מסוג פשע, אז יש צורך בהגשת בקשה מנומקת לביטול הרישום לאחר חלוף תקופה מינימאלית של 7 שנים *(יובהר, עבירה מסוג פשע היא כל עבירה פלילית שהעונש בצידה חמור משלוש שנות מאסר)
על מנת לתת לך מענה ספציפי צריך לדעת מתי נפתח התיק?
עו"ד פלילי אברם ג'אן
אני יודע כי התיק נסגר בתאריך- 25/4/05. זה היה לפני זמן רב ולכן אינני יודע מתי הוא נפתח. אני משער שסמוך מאוד לתאריך הסגירה. תודה רבה מעומק הלב על המענה המהיר. אך עדיין נותרה השאלה האם הדבר עלול לפגוע בי בהתמחות? (ההתמחות במרץ 2011).
ככל שידוע לי אין ברישום של תיק סגור משום למנוע ממך מלהתקבל כחבר בלשכה, אבל כאמור אני ממליץ לך לבדוק את העניין בצורה מעמיקה ולא להסתמך על תשובה זו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר