אני מוחשד בעבירה של הטרדות. עברתי שתי חקירת במשטרה. בסיום החקירה הראשונה נאמר לי ע"י החוקר כי התיק מועבר לפרקליטות. בבירור שנעשה כשלושה שבועות לאחר החקירה השניה ע"י העו"ד שלי, התברר כי התיק עדיין נמצא בתחנת המשטרה.
מה המשמעות של זה?
האם פירוש הדבר שהם עדיין מתלבטים אם לעבור אותו לפרקליטות?
בהנחה שאין עוד מה לחקור בתיק זה, מדוע לא העבירו אותו ישר לפרקליטות? כמה זמן זה בד"כ לוקח להעביר תיק מרגע שנגמרת החקירה במשטרה?
בסיום החקירה השניה (ולא הראשונה) נאמר לי ע"י החוקר כי התיק מועבר לפרקליטות.
האם יתכן שסתם ניסו להפחיד אותי?
אלעד שלום,
גיבוש החלטה בעניין תיק פלילי האם להגיש כתב אישום ואם לאו יכול להימשך חודש' ארוכים ואף שנים!
בכל מקרה באם מדובר בעבירה מסוג פשע, דהיינו שהעונש הקבוע בחוק לצד העבירה המיוחסת הינו מעל ל- 3 שנים, הפרקליטות מחוייבים לשלוח לך מכתב "יידוע" בדבר העברת חומר החקירה מהמשטרה לידי הפרקליטות ואז למעשה יש לך 30 יום לפנות אליהם בכתב בבקשה להימנע מהגשת כתב אישום פלילי.
בכל מקרה ייצוג משפטי בהליך פלילי, כולל בהליך "שימוע" לפי סעיף 60א' לחסד"פ רצוי מאוד שיתבצע ע"י עו"ד פלילי ולא באופן עצמאי. (כפי שעושים לא מעט מן החשודים בהליכי שימוע)
בהצלחה, עו"ד פלילי אברהם ג'אן.
"גיבוש החלטה בעניין תיק פלילי האם להגיש כתב אישום ואם לאו יכול להימשך חודש' ארוכים ואף שנים! "
שאלתי היא האם ההחלטה שלוקחת זמן רב היא במשטרה? או בפרקליטות?
קרי, האם המשטרה בתום החקירה מיד מעבירה לפרקליטות את ממצאי החקירה, ותיק לרוב מתעכב אצל הפרקליטות? או שהתיק פשוט מונח במשטרה?
ואם זה מונח במשטרה, מה גורם למשטרה ביום בהיר אחד כעבור חצי שנה שהגיע הזמן להעביר את התיק לפרקליטות?
תודה רבה !
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר