החבר שלי לשעבר, עוקב אחרי ואחרי 2 חברות שלי, ומטריד אותנו טלפונית, הוצאתי נגדו צו למניעת הטרדה מאיימת ובנוסף הגשתי תלונה על עיקוב ובילוש, ועל מעקב באמצעות מתקן בזק.
הדיון בנוגע לצו עוד שבוע, האם אני צריכה עו"ד? האם היא יכולה לשפוט אותו לכלא? או בשדיון היא רק תאריך את תוקף הצו? מה הולך לקרות בדיון הזה? ומה הולך לקרות עם התלונה שהגשתי? ברצוני לציין שהוא הפר את הצו לפני שעות ספורות וחיפש אותי בביתה של חברה שלי ובבוקר אני מתכוונת להתלונן על הפרת צו.
צדקת בהנחתך שבדיון הקרוב רק יוארך הצו.
אם הוא יגיע, השופטת תשאל אותו מה הבעיה שלו איתכן, והאם יש לו התנגדות להרחקה מכולכן/ממך.
אם הוא חכם, הוא יגיד שאין לו בעיה והוא מסכים להרחקה, ואז, סביר להניח, הוא אכן יורחק לחצי שנה.
יחד עם זאת, לאור ההפרה האחרונה שתיארת, תלונה במשטרה יכולה להקפיץ את חומרת מצבו, והוא עלול למצוא עצמו עם שני כתבי אישום- האחד על ההטרדות הראשוניות והשני על הפרת הוראה חוקית.
סיכוי טוב שהמקרה החדש יביא להחמרה ממשית בעונשו (ממאסר על תנאי ופיצוי לעבודות שירות אפילו. תלוי עד כמה ביהמ"ש יתרשם מהבעיות שלו).
תיזהרו ובהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב
אני והסובבים אותי עקב האירועים האלה מרגישים מאוד מאויימים ממנו.
האם אפשר להרחיק אותו בכלל מהאיזור ולא רק קילומטר כמו שרשום בצו? האם אפשר לשלוח אותו להסתכלות לבחון את חומרת מצבו?
האם יכולים לשלוח אותו לכלא? האם אני מעלה טענות כלשהן בדיון להארכת צו הרחקה? האם הטענות יכולות להיות שזו לא פעם ראשונה שלו לפי טענת החוקר הוא שרף גן ילדים, יש לו תיקים על פריצה, שירפת בניין מגורים הטרדות ואיומים ותקיפה, האם אני יכולה להשתמש בזה? או שלפני הדיון יש לשופטת כבר את כל החומר עליו?
את וחברותייך נחשבות לנפגעות עבירה והחוק מאפשר לכן להתעדכן ולתת את דעתכן באשר לתיק שלו ולעונשו, בבוא היום.
קיימת האפשרות לייצוג קורבן עבירה, כלומר- עו"ד אשר מלווה אתכן ודואג לאינטרסים שלכן, לרבות דואג להחיות את התיק ולקדם את הטיפול בו אל מול הרשויות.
במקרה שלכן, ולאור עברו, אמליץ בחום להיות מיוצגות, ולו למען עניינו לא "יפול בין כיסאות המערכת" ו/או יתמסמס באיזה עונש לא מרתיע ולא הולם את הפחד והדאגה המלווים אתכן.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב-מנהל הפורום הפלילי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר