שלום רב,
לפני כשלושה חודשים הוגשה נגדי תלונת שווא בגין אינוס קטינה שלא היה ולא נברא אציין כי אינני בעל עבר פלילי וזו הפעם הראשונה שנחקרתי בחיי נעצרתי למשך 48 שעות ולאחר מכן השתחררתי ללא כל הגבלות .
נכון להיום התיק נמצא בפרקליטות ואני מצפה לקבל הודעה על סגירת תיק- מחוסר אשמה.
אני מעוניין לעבור קורס תיווך או חקירות אשר מצריך תעודת יושר האם בתעודת היושר יצויין עצם מעצרי? או תיק פתוח בחקירה? והאם זה ישפיע על קבלתי לקורס?
כמו כן שאלה נוספת :אם וכאשר אקבל אישור כי התיק נסגר מחוסר אשמה אני אוכל להגיש תלונה כנגד המתלוננת על הגשת תלונת שווא? והאם עם אישור של חוסר אשמה יהיה לי יותר קל לתבוע אותה במשפט האזרחי?
שלילי מוחלט! לתקרית לא נעימה זו לא יהיה איזכור ברישומך הפלילי אם עילת הסגירה היא אכן "חוסר אשמה".
עילת סגירה זו בהחלט סוללת לך דרך נוחה לתלונה מוצדקת כנגד המתלוננת, לרבות לתביעה אזרחית.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב-מנהל הפורום הפלילי
אבי שלום,
במידה ותיק החקירה ייסגר בעילת "חוסר אשמה" אזי רישומו של התיק יימחק לחלוטין גם מהמאגר הפנימי של המשטרה!
במידה והתיק ייסגר בעילת סגירה אחרת יש באפשרותך להגיש ערר בו תבקש לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה.
תיק סגור אינו אמור להשפיע על קבלתך לקורס תיווך / חקירות.
במידה והתיק אכן ייסגר בעילה של חוסר אשמה, דהיינו לא היה שמץ של ראייה כנגדך ולו לכאורה, אזי יש באפשרותך לשקול ברצינות הגשת תביעה אזרחית כנגד המתלוננת על העוול ועוגמת הנפש שנגרמו לך כתוצאה ממעצרך וכו'..
בכל מקרה עצתי המרכזית היא לא לעשות שום מהלך מול הפרקליטות או מול המתלוננת בלי לקבל ייעוץ פרטני ומקצועי מעו"ד פלילי / אזרחי לפי העניין.
בהצלחה,
עורך דין פלילי אברהם ג'אן.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר