שלום,
אני בחודש השביעי להריון ונמצאת בבית בימי מחלה. גיליתי שמקום העבודה פרץ למייל הפרטי שלי (ג'י מייל), כנראה עוד בזמן שעבדתי במשרד ועדיין נכנס מדי פעם למייל זה בעוד אני כבר לא במשרד אלא בבית.
האם זה פלילי?
אם כן, מה עליי לעשות?
שלום לך,
מדובר בחדירה לפרטיות ואת בהחלט יכולה לפנות בתלונה למשטרה.
אבל קודם לכן ולפני שאת יוצאת בהאשמות שאולי אינם מבוססות - תשקלי לפנות למעסיק ולברר את העניין.
בהצלחה,
עו"ד פלילי אברהם ג'אן
האזנת סתר אסורה היא גם קריאת דואר אלקטרוני לא מורשית, אף אם ע"י שוטרים בתפקיד שהחרימו מחשב מגולש אינטרנט או מחשוד במעשים אחרים.
צו שופט הוא היחיד המתיר זאת.
ללא קשר להריונך, אסור היה לזר לקרוא את תוכן הדואר שלך.
באפשרותך להתלונן במשטרה.
למען הסר ספק, טוב שציינת שמדובר ב-GMAIL, כלומר תיבה אישית ופרטית, כי אם היה מדובר בתיבת דואר שסיפק מקום העבודה, אזי לא יכולת להתלונן.
עו"ד יאיר מושיוב-מנהל הפורום הפלילי
תמיד תוכלי לשנות ססמא ולהמשיך הלאה בחיים, לא?
תנסי להיזכר האם השארת את הג'ימל פתוח במשרד? שאם כן אין את מי להאשים אולם, מנגד, ולאור העובדה כי המדובר בפעולות הנעשות תחת קורתו של המעביד, תוך שימוש בקניינו של המעביד, הרי שגם לאחרון קיים אינטרס ולא פחות חשוב מכך, קיימת זכות לפיקוח אחר פעולות של העובדים ולכן אני ממליץ לשנות את הסיסמא ולא להשאיר את הג'ימל במשרד פתוח ולאחר שינוי הסיסמא לעקוב באם עדיין קיימת חדירה לג'ימל? ורק אז לנקוט בפעולה כי מניסיוני המשטרה תטפל בתלונה רק באם מדובר בחדירה ארוכה ועקבית ושיטתית לג'ימל שלך ולא במקרה חד פעמי בגלל ששכחת להתנתק.
לגבי חשדך שהכניסה לג'ימל נעשתה כשעוד עבדת במשרד, ברצוני להעיר שכל עובד צריך לקחת בחשבון שבהשתמשו במקום העבודה לצרכיו הפרטיים בכל ההתפתחות הטכנולוגית המוצאת את ביטוייה בין היתר בסביבת עבודה ממוחשבת, תכתובות ממוחשבות ובדוא"ל ועוד אמצעים טכנולוגיים חדשים, קורה שהעובד חושף את עצמו במקביל, ולעיתים לא לגמרי במודע, לחדירה עצומה לפרטיותו, באופן זה שהמעביד "זכה" בכלי פשוט, וחודרני ליירוט מידע שמקורו בעובד בעצמו, ולכן עצתי היא להימנע מפעולות אלו במקום העבודה כי עובד שיתלונן על כך זה יכול לחזור אליו בבומרנג בכך שיוכח למעביד שהעובד בזמן העבודה מתעסק באימל הפרטי שלו ולכן אני הייתי משנה את הסיסמא של הג'ימל ומבטיח את פרטיותי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר