אני יודע שצריך לדעת את כל פרטי המקרה כדי לענות בצורה המיטבית, ובכל זאת, אודה אם תנסו לענות.
הוגשה נגדי תלונה על הטרדות מיניות. אני סטודנט למשפטים, לפני סגירת סטאז'. יש ראיות, לא ברור לי עד כמה.לא ברור לי אם כלל מה שעשיתי הוא הטרדה מינית. בנוסף על כך, אני מגיע ממשפחה חד הורית, יש עליי נטל גדול בחיי היום יום, ובנוסף אני חולה במחלת פזוריאזיס (מחלה כרונית) והתחלתי לאחרונה טיפול פסיכולוגי. אני בעל עבר ללא רבב.
לאחר חקירות במשטרה, הועבר התיק שלי לפרקליטות, האם יש סיכוי לסגור תיק בגין הנסיבות המיוחדות שלי? האם עדיף לחכות לשימוע ורק אז לנסות לסגור תיק לאור הנסיבות?
האם הפרקליטות מתחשבת בסטודנטים? כל העתיד שלי לפניי, אני בחרדות קשות. מה לעשות? (כן אני יודע, לקחת עו"ד, אבל אשמח אם תענו על סמך מה שכתבתי)
לצערך, נסיבותיך האישיות מהוות טיעונים לעונש ולא בהכרח שיקולים לסגירת התיק.
שימוע בטרם הגשת כ"א יועד לתת לנאשם הפוטנציאלי אפשרות להשמיע טיעונים והסברים, אשר יש בהם כדי לשנות את עמדת הפרקליטות או לפחות להשפיע עליה באופן כלשהו לטובת הנאשם.
למען הסר ספק, עם כל הכבוד לנסיבות אישיות, יהיו חמורות ככל שיהיו, הפרקליטות נוטה להתחשב בעיקר בפגמים, ליקויים וכשלים ראייתיים בתיק, סתירות בין גירסאות , אליבי וכיו"ב.
חוץ מזה, כך או כך, אין לך יותר מדי מה לעשות בשלב זה, משהועבר התיק לעיון הפרקליטות, היות והוא נמצא בעיון ובבדיקה כעת, ועד שלא תתקבל החלטה באשר לעמדתם, לא יהיה מקום לדון בבקשתך.
אה, וכן- קח עורך דין!
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב-מנהל הפורום הפלילי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר