שלום , השאלה שלי היא כזו : לפני מספר שבועות הגיעו אליי שוטרים לבית עם צו חיפוש , בחיפוש שנערך לא נמצא דבר . בסופו של החיפוש קיבלתי הזמנה ל"סור" בתחנה , לא חתמתי על שום דבר ולא התחייבתי לבוא , מאותו זמן אני מקבל טלפונים מקצין מודיעין בימ"ר שרוצה לזמן אותי לשיחה איתו , השאלה שלי היא ברמת החוק האם אני מחוייב באיזה דרך להגיע אליו ? במידה ואיני חתום על שום דבר ואין לי שום התחייבות להגיע אלא רק מבקשה של הקמ"ן להתייצב ?
( ממה שאני יודע אם היה צורך בחקירה הייתי נלקח מיידית אחריי החיפוש למרות שלא נמצא דבר )
הינך נמצא כעת בסטטוס "ד.ל=דרוש לחקירה".
פירוש הדבר הוא שלא זאת בלבד שאתה נדרש להתייצב בתחנה שהזמינה אותך, אף כל שוטר שיעצור אותך ולו לבדיקת רשיונות שגרתית, יבחין במסוף הממוחשב, כי הינך מבוקש ויביאך לתחנה.
אין שום דרישת חתימה על "הסכמה" לבוא להיחקר.
אומר לך זאת- כסניגור, אני נתקל לא מעט בדומים לך, אשר פוגעים לעצמם במצבם בתיק עם התחמקויות מיותרות שכאלה, היות והדרישה לחקור אותך כבר קיימת, ואי הגעתך רק מחשידה אותך עוד יותר ויוצרת תמונה מתבקשת של אדם שיש לו מה להסתיר וממה להתחמק.
המלצתי היא, כי תיוועץ בעו"ד פלילי בטרם תגיע לתחנה, אך תגיע בסופו של יום, ולו למען נסיון להורידם ממך.
וכנראה אינך ממש יודע, כי אין כל חובה לקחתך לחקירה מיד בסיום החיפוש, והמשטרה זכאית לזמנך כל אימת שמתחשק לה.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב-מנהל הפורום הפלילי
עד כמה שאני יודע אדם אשר דרוש לחקירה , לעיכוב , או מעצר מגיע לשם מהר מאוד אפילו כמו שאמרתי בתום החיפוש , למזלי הקצין מודיעין ירד ממני לאחר שאיים עליי בהודעות טקסט הוא למד להבין שהקשרים הפוליטים שלי מאוד חזקים והפנייה שלי לעזרה עם כול העניין נתנה לו להבין שאין לי שום סיבה להתחמק או להסתיר דבר , בכול מקרה תודה על התשובה והאינפורמציה .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר