שלום רב
מהם התנאים לקיום רשומה מוסדית בהנחה שאחד הצצדים טוען על מסמך מסוים כ "רשומה מוסדית "
תודה רבה
רשומה מוסדית" - מסמך, לרבות פלט, אשר נערך על ידי מוסד במהלך פעילותו הרגילה של המוסד.
במילים אחרות: כל מסמך פורמלי, אשר חברה/גוף/מוסד נוהג להפיק כדרך קבע, כגון: מסמכים בנקאיים, טפסי ביטוח לאומי, חשבונות סלולאריים וכד'.
ערב טוב
אולי בכל זאת תוכל לפרט בבקשה מהם התנאים לקיום מסמך כזה ?
האם מספיק להציג אותו כהוכחה וזו ?
עפ תק 36 לחוק המחשבים.. צריך בקיום תנאים אותם התקשתי להבין . התוכל להסביר אותם עבורי בשפת העם ?? האם מחייב עדות של מוציא הפלט ? האם מחייב בנלווה לפלט אישור בטיחות נתונים כחלק בלתי נפרד מהרשומה ?
אם לא קשה לך אודה על תשובתך.
תודה מראש
וערב מקסים
ראשית, אין זו תקנה 36 לחוק המחשבים, אלא הפניה בסעיף 10 לחוק זה לסעיף 36 בפקודת הראיות.
שנית, אם הוכח, כי אותה רשומה מוסדית, המובאת כראיה בביהמ"ש, הינה אמינה וקבילה, אזי לצד השני עומדת הזכות לחקור או לא לחקור את מפיק הרשומה. או "בשפת העם"- הצד שכנגד יכול לבחור אם להזמין לעדות גם את זה שהדפיס/הכין את אותו מסמך רשמי.
"אישור בטיחות נתונים" אינו מונח מוכר או רשמי, אך אם אניח שהתכוונת למסמך המאמת את אמינות הרשומה המוסדית או את דרך הפקתה, אזי- לא. אין צורך בכזה אישור.
יחד עם זאת, במקרים בהם מדובר ברשומה מוסדית של גוף ממשלתי, לעיתים מצורפת תע"צ (תעודת עובד ציבור) הנלווית כמעין אישור לאמיתות המסמך המוצג.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר