שלום. שאלה קצת מוזרה. עקב מודעה שפירסמתי באינטרנט (לגבי חיפוש מרואיין לטובת תרגיל בלימודים באוניברסיטה) התקשר אליי אדם שטען שהוא רק מעוניין לדבר איתי. הוא ביקש לשלוח לי תמונות של, לטענתו, "נשים יפות בלי בגדים". כנראה שמלחץ ומהלם, ומזה שאני לא יודעת "לחפפף" אנשים נתתי לו את המייל שלי והוא אמר שהוא ישלח לי את התמונות. טרם הגיע המייל שלו אבל אני מפחדת שביצעתי איזו עבירה פלילית. אין לי מושג מי האיש הזה, מלבד שם שאמר לי (מי יודע אם אמיתי הוא בדוי). המספר שלו היה חסוי. אני לא מועניינת לשתף עמו פעולה, אבל העובדה היא שנתתי לו את המייל שלי כדי לשלוח לי את התמונות. האם ביצעתי עבירה פלילית?
בבקשה תענו לי.
תודה רבה!
עדי שלום,
ע"פ המתואר, ורק על פיו, לא בוצעה כל עבירה.
אילו מדובר בתמונות פורנוגראפיות שבהם נראים קטינים, אזי מדובר בעבירה של החזקת פרסום תועבה, אולם אם מחקת באופן מידיי את התמונות, אין כל חשש.
במידה ואכן תקבלי תמונות כאלה, או תמונות אחרות שיכול להיות שפוגעות בפרטיות, הנני ממליץ לך להגיש תלונה כנגד אותו אדם.
בברכה,
עו"ד איציק שדה- מנהל הפורום
אפעל על פי ההנחיות שלך.
תודה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר