1.מה היא זכות השתיקה בחקירה?מחר אני מוזמן לחקירה יש אפשרות להשתמש בזכותי (לשתוק בחקירה..ולאחר השיקה תמיד יש מעצר)
2. לפני חודשיים נתנתי עדות במשטרה והחוקר איין עלי ולאחר כך אמרתי את האמת נפתח לי תיק שיבושי חקירה
החבר שלי הוא החשוד בתיק ועכשיו התיק בתביעות בשלב של הכנת כתב אישום,יש אפשרות לבקש מהתובעת לא לאפשר לנאשם לצלם את העדות שלי ולבקש מביהמ"ש שלא אופיע בדיון(העניין מאוד רגיש)
גיל שלום,
זכות השתיקה הינה זכות המוקנית למי שנחקר כחשוד במשטרה, ומשמעה כי היא אין חייב להשיב על שאלות המשטרה.
הזכות כאמור מוקנית למי שהוא חשוד בביצוע עבירה, ולא למי שנחקר רק כ"עד".
ברוב המקרים, כאשר חשוד שומר על זכות השתיקה בחקירה, בית המשפט נוהג להאריך את מעצרו, ואף (שלא בצדק יש לומר) רואה את החשוד, כמי שיש לו מה להסתיר, ולכן הוא שומר על זכות השתיקה.
אין אפשרות שחלק מהעדויות בתיק לא יועבר להגנה, ואין אפשרות למנוע את העדתך (אלא אם יהיה הסדר טיעון/ יוותרו על עדותך).
בברכה,
עו"ד איציק שדה- מנהל הפורום
1. יש לך אפשרות לשמור על זכות השתיקה ולא לומר דבר, אך לפני מימוש הזכות יש להיוועץ בעו"ד פלילי, שכן לא תמיד זה יהיה נבון לממש את הזכות, היות וישנם מקרים בהם מימוש הזכות ואי מסירת גרסה יש בה משום "חיזוק" הראיות כנגדך.
2. אם ישנה עדות בתיק החקירה והיא כאמור חלק "מחומר החקירה" היא אכן תועבר לנאשם. אך כאמור שווה לפנות לתביעה ולשתף אותם בחששותיך.
בהצלחה, עורך דין פלילי אברהם ג'אן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר