ההורים של חברה שלי התגרשו לפני 8 שנים. הגירושים לא היו טובים, אמרו על אמא שלה שהיא היתה עם גבר אחר, ועל אבא שלה שהוא הרביץ לאמא שלה. בגלל שהיא האשימה אותו שהוא אלים, אז הביאו לו צו הרחקה ממנה.. אני לא יודעת אם זה היה צו לתמיד, או רק לכמה שנים.. אבל, לפני 5 שנים בערך, האחות הקטנה שלה שברה את הרגל והיתה בבי"ח. אז הוא הלך לבקר אותה, ושם היה סיטואציה שהם היו רק הוא וגרושתו, ואז הוא אמר לה: אם היא צריכה עזרה עם הילדים, והיא אמרה: שאם הוא ישלם את המזונות בזמן, זה הכי יעזור לה.. והוא אמר: שאין לו עכשיו, וכשיהיה לו היא ישר תקבל.. היא טוענת, שהוא אמר לה שהוא יכנס לה בחיים.. משהו כזה.. והוא אומר שזה לא היה.. ואז אמא שלה התלוננה על זה במשטרה.. זה משפט שנמשך 5 שנים.. לפני חודש היתה ההכרעה וקראו לשניהם להעיד, שאלו אותה אם זה נכון מה שהיא התלוננה.. והיא אמרה שהיא לא חוזרת בה ממה שהיא אמרה, והיא לא זוכרת אחרי 5 שנים מה בדיוק היה שם.. אבל היום הם ביחסים טובים והכל בסדר. ושאלו אותו, והוא אמר שהוא לא זוכר בפרוטרוט את המקרה כי זה היה ממש ממזמן, אבל הוא בטוח שהוא לא אמר כזה דבר. קיצור, זה מילה שלו מול מילה שלה- ונפסק שהוא יכנס לכלא עוד חודש ל9 חודשים!!!! ומה שהוא רוצה לעשות, זה שכשיעשו לו עדות אופי זה להביא את כל הילדים שיעידו.. והעדות אופי שעושים לו זה ממש כמה ימים לפני שמכניסים אותו לכלא. אני אשמח מאוד אם אולי תוכל לתת לי איזה שהוא כיוון מה אפשר לעשות, כי זה כבר ממש אוטוטו, והם מרגישים פשוט אבודים. תודה רבה רבה!
שלום,
מהפרטים שמסרת עולה כי כבר נשמעו טיעונים לעונש, שכן ביהמ"ש כבר גזר את דינו של הנאשם. ולכן לא ברור לי מה זה הליך של "עדות אופי" בשלב זה.
ייתרה מכך, סביר שהנאשם מיוצג ולכן צריך לשקול הגשת ערעור על ידו או ע"י עו"ד אחר על חומרת העונש..
בכל מקרה ראוי להיוועץ בעו"ד פלילי כשכל החומר יוצג בפניו אז תוכלו לקבל ייעוץ משפטי בדבר האפשרויות העומדות בפני הנאשם.
בהצלחה,
עו"ד פלילי אברהם ג'אן.
כמובן שיש לשקול אפשרות של הגשת חנינה לנשיא המדינה..
עו"ד אברהם ג'אן
מנהל הפורום הפלילי
הוא מיוצג ע"י עו"ד מטעם המדינה, כי אין לו כסף.. והבנתי שהעו"ד אמר לו שאי אפשר להגיש ערעור, זה יכול להיות שלא ניתן לערער?
אם זו ערכאה ראשונה אז מבחינה פורמאלית ניתן לערער בזכות תוך 45 יום לערכאה למעלה.
יכול להיות שעוה"ד חושב וסיבותיו עימו, כי לא כדאי להגיש ערעור .
אבל כמו שאמרתי יש אפשרות לשקול הגשת חנינה לנשיא המדינה.
בכל מקרה כדאי לקבל חוות דעת נוספת.
עו"ד אברהם ג'אן - מנהל הפורום למשפט פלילי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר