אפשר להגיש תלונה וגם תביעה בביהמ"ש אחרי סגירת התיק ??או עכשיו ??
שאלה אחרונה..יש בעיה עם מפקד תחנת המשטרה של האיזור והוא בקש ממני אחרי השחרור ואחרי שבקשתי ת הפלאפון שאני לא אחזור לתחנה ולא להתלונן בתחנה..מה אני יכול לעשות??לפנות למח"ש?
מכיוון שרק שבוע עבר וטרם נסגר התיק (כנראה), לא יהיה נכון מבחינה טקטית לתבוע עכשיו, אלא רק אם ולאחר שיסגר התיק. בעייתך היא שאם כן יוגש כתב אישום, לא יהיה בסיס לתביעתך, כל עוד התיק לא יוכרע לכאן או לכאן.
עצתי כרגע היא להמתין עם התביעה האזרחית לפיצויים.
לעניין הטלפון- אם המשטרה תטען שכרגע מדובר בתפיסה חוקית ושהוא מהווה ראיה (מוצג), אזי יש באפשרותם להחזיק בו במשך 180 יום או עד כתב אישום, הראשון מביניהם.
אם יוגש כתב אישום, סמכותם להחזיק בו מתארכת.
יחד עם זאת, טכנית ומעשית ניתן לבקש את הטלפון גם בשלב מוקדם יותר, רק שצריך לדעת איך וממי לבקש. אשוב ואמליץ לך להיוועץ בעו"ד למען תקבל טיפול מלא ומקצועי ולא על רגל אחת ובאופן שטחי.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב-מנהל הפורום הפלילי
אין בעיה אבל בכוונתי להתלונן עליו בחזרה למשטרת ישראל בתחנה אחרת יש אפשרות עכשיו?
אבל מה הי העבירה על איזה סעיף לחוק העונשיין??
ניתן להתלונן עכשיו. אין כל מניעה לכך.
העבירה הסופית נקבעת רק ע"י התביעות בכתב האישום בהתאם לראיות. במשטרה העבירה תהיה לפי החשד, אך זוהי עבירה לא סופית ולא מוחלטת. אין לי אפשרות לדעת ומיותר להניח על סמך דבריך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר