לאור מה שקורה היום בציבור, אזרח יכול לעבור ליד פצוע ולהמשיך ללא הזעקת עזרה.
היה ויכוח בין החברה בעבודה על הסיכונים בהגשת עזרה כל שהיא לאדם זר.
רוב החברים טענו שמגיש העזרה או מי שמזעיק אמבולנס מסתבך אישית.
1. מה קורה אם אני מודיע למשטרה שאני רואה תאונה עם פצועים. מה החובות שלי אחרי ההודעה.
2. מה קורה כשאני מודיע שיש שרפה בבית עם כתובת המקום.
3. מה קורה אם אני רואה פצוע כפי שקרה בזמן האחרון ומזמין אמבולנס של מד"א.
מה מחייבת אותי המשטרה בכזה מקרה או מד"א או מכבה אש.
האם אני הופך לאפוטרופוס של הנפגע?
האם מד"א מחייבים אותי אם הנפגע מסרב לשלם
האם המשטרה תזמן אותי לחקירות בעקבות ההודעה.
מה הפרטים שאני חייב למסור? את מספר הטלפון אני לא צריך למסור כי הראשות יודעת זאת בלי עזרתי.
שמעון
טלפון
0523793078
[email protected]
החוק לא מעוניין שאדם יתעלם מפגיעתו או מסכנת מותו של אחר, ועל כן, במידה וניתן היה ע"י הצופה למנוע או לסייע לקורבן כלשהו, מוטלת חובה (שהיא גם בעלת פן מוסרי-חברתי) להשיט עזרה.
לשאלותיך בדבר מעורבותך וחובותיך העתידיות, דע שייתכן שתידרש להתייצב לחקירת משטרה לאחר מכן, לטובת מסירת גירסה מלאה, ואף ייתכן ותידרש להעיד בביהמ"ש מאוחר יותר.
לעניין אפוטרופוס ו/או אחראי כלשהו על הקורבן- ממש לא ואין כל קשר או חיבור עתידי הכרחי בין המדווח/המסייע לקורבן.
התגובות עד כאן מתאימות למה שאני מאמין. אך עדיין לא קבלתי תגובה על הסיכונים שמסתכן צופה, בהזמנת מד"א לטיפול בפצוע תאונה.
תשלומים? אפוטרופוס? אני מצפה שהתשובה תהיה שמרגע ההודעה אני נחשב שעשיתי את המוטל עלי ועכשיו זאת חובת מד"א להמשיך ללא עזרתי.
שמעון
ואחזור:
לאפוטרופוס לא תמונה בשום אופן. זהו תהליך משפטי סבוך ובוודאי שלא מצב ש"מונחת" על אדם, לרבות זר.
לעניין מד"א- החוב הוא של המטופל. זכור שישנם גם מתקשרים אנונימיים, אז בכל מקרה לא ניתן לגבות מהם, ולכן החייב הוא המשתמש ולא המזעיק.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר