עו"ד יאיר, תודה על התשובה, ובאותו נושא - האם המשטרה נוהגת לערוך ביקורי פתע בכלל אצל עצורי בית סתם כך, כי מקריאה שלי בנושא דרך האינטרנט הבנתי שרק אם מישהו מתלונן על כך שתנאי מעצר הבית הופרו ע"י העציר - אז מגיעה משטרה לבדוק. מה הכללים לגבי זה? הרי ברור למשל שבחג ושבת לא יפתיעו?
ואם צריך לקנות בסופר, אשתי לא יכולה להגיד שהיא חייבת לקנות ולכן לא הייתה בבית?
אני צודק? מה לגבי אזיק אלקטרוני - לשאלתי על כך, השיב לי עורך דינו של חמי שזה נהוג רק בשחרור עבריינים כבדים למעצר בית וגם זה רק בנוסף לפיקוח אנושי. זה נכון? כי אזיק היה פותר את כל הבעיה למרות שכרגע המטרה היא אישור בימ"ש על הוספת מפקחת
תודה
יוסי שלום,
המשטרה נוהגת לערוך ביקורות פתע לעצורים ששוחררו "בתנאים מגבילים" , עצתי לך היא לשמור על תנאי השחרור שקבע ביהמ"ש! שכן, במידה ותבוצע הפרה של תנאי השחרור, ביהמ"ש בצדק לא יוכל לתת אמון במשוחרר דבר שיכול להוביל להחמרה או ביטול לחלוטין של תנאי השחרור.
לעניין הפיקוח, הכל תלוי נסיבות, לרבות חומרת העבירה, עברו הפלילי של הנאשם וכו'..
ישנה תמיד האפשרות לבקש הקלה או שינוי בתנאי המעצר כך שיותר למשוחרר לשהות ללא מפקח או לחילופין להתיר מפקחים נוספים דבר שיקל על אישתך.
איזוק אלקטרוני הינו אחד הפתרונות אך לעיתים ביהמ" ש אינו מסתפק רק בו.
בהצלחה, עו"ד פלילי אברהם ג'אן - מנהל הפורום הפלילי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר