האם כאשריש רישום משטרתי צריךלהישלח מכתב לבית שמודיע ?
שכן לא נשלח לי כמתב וקיבלתי אזהרה בטלפון בגין הטרדות
לא. לא נשלח מכתב אלא אם מדובר ביידוע לפני הגשת כתב אישום (סעיף 60א).
ייתכן שישנו רישום שנפתח תיק, והוא נמצא בסטטוס מב"ד (ממתין לבירור דינו) או נסגר.
כן שלחתי הודעה לפני כשלושה שבועות וענית לי.
האם רישום משטרתי נפתח רק כאשר מבוצעת חקירה ( כאשר מזמינים למשטרה להיחקר) ?
החוקרת שוחחה עימי בטלפון ונתנה לי אזהרה . בשיחה לאחר חודש עימה כאשר חייגתי לברר אם זה תיק חקירה פלילית או רישום היא אמרה לי שזה כלום ושלא אדאג ואין טעם לדוש בזה היה ונגמר וגם הוא כמוני קיבל אזהרה.
אני טרם ניגשתי להוציא תדפיס מרשם פלילי , האם לדעתך יש צורך בכך ?
האם כדאי לחייג לאותה חוקרת שוב ולשאול אותה הרי היא אמרה שאין מה לחשוש ולדאוג , הברתי לה שאני סטודנטית ואני חוששת ממנו כי אני לא יודעת למה הוא עוד מסוגל אם הוא ממציא ומכפיש את שמי כך .בסוף השיחה אמרה לי אם תרצי את מוזמנת לחייג אליי אני צריכה לסיים כעת .
היא ממש נחמדה ודיברה עימי יפה .
מה אתה מציע לי ? מה דעתך ? זו פעם ראשונה שאני נתקלת בדבר כזה שבחור הולך ומגיש תלונה עליי ובייחוד מישהו שלא חשבתי שייעשהדבר שכזה שכן היינו בקשר מעולה עד שפתאום הוא התהפך 360 מעלות .
האם יש צורך ללכת להוציא מרשם פלילי בתחנה , ייתכן ואראה את אותה חוקרת ואז היא תרצה לחקור אותי ?
המתיני עוד כחודש, ורק אז בקשי את הרישום הפלילי בתחנה.
שם תוכלי להתעדכן מה היה נגדך (בכותרת בלבד) ומה הסטטוס של התיק באותו מועד.
אם נסגר, מצויין.
יחד עם זאת, גם אם נסגר, חשוב לדעת באיזו עילה נסגר. חזרי אלינו עם התשובה.
ולא, אני לא מאמין שאם תיתקלי בחוקרת בתחנה, היא תזמן אותך לחקירה מהרגע להרגע, או בכלל. חוקר איננו ממתין להתקל בנחקר, אלא מזמין אותו לתחנה.
האם רק כאשר מבוצעת חקירה ( כשמזמינים אדם לחקירה ) נפתח רישום משטרתי או שרישום משטרתי יכול להיפתח גם בנסיבות של מתן אזהרה בטלפון ?
אני מודה לך על הרצון הטוב וההיענות המהירה
תודה
שני
האם רק כאשר מבוצעת חקירה ( כשמזמינים אדם לחקירה ) נפתח רישום משטרתי או שרישום משטרתי יכול להיפתח גם בנסיבות של מתן אזהרה בטלפון ?
אני מודה לך על הרצון הטוב וההיענות המהירה
תודה
שני
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר