שלום
היה הליך פלילי ,שכלל במקור 4 כתבי אישום . 2 כתבי אישום- על השחתת פני מקרקעין- 196 ו-2 כתבי אישום -על חבלה במזיד ברכב 413ה.
בעסקת טיעון מחקה הפרקליטות 2 כתבי אישום מתוך ה-4 . האחד מעבירה 196 והשני מעבירה 413ה .המשפט הסתיים באי הרשעה ושל"צ, ופיצוי של מספר אלפי שקלים לתובע.
הנאשם היה על הדוכן ,ולא ראה בפועל מה נמחק . וסבר שהפרשה מאחוריו. שנה לאחר סיום המשפט,הגיש התובע תביעה אזרחית נגד הנאשם ,על נזק שנגרם לו בתוך שטח הבית -בהסתמכו על כתב אישום - השחתת פני מקרקעין 196- שבטעות קולמוס של הפרקליטות מחקה את כתב האישום הלא נכון- במקום למחוק השחתת פני מקרקעין בתוך שטח ביתו של המתלונן - שלא הודה על כך הנאשם- במקום זאת ,מחקה את את זה שבוצע מחוץ לבית -על חומת הבית , ושעליו בלבד הודה הנאשם.
שאלותי :
-התובע ניצל את טעותה של הפרקליטות, והגיש תביעה אזרחית על נזק בשטח ביתו ,
1.- האם למרות שנה שחלפה מאז- יכולה הפרליטות ללתקן את טעותה ,
2- אם הפרקליטות תסרב לתקן את כתב האישום, האם תוכלו להפנות אותי לתקדימים שבית המשפט האזרחי קבע : שתביעה אזרחית המבוססת על הודאה על כתב אישום -שהיה צריך להימחק והושאר בטעות על ידי הפרקליטות , ועתה מהווה עילה לתביעת נזק שהנאשם כלל לא הודה בה בהליך הפלילי , לא ניתן להתבסס עליו בתביעה האזרחית.
ראשית אבהיר- אין כל בעיה או מניעה (והחוק אף מסדיר הליך שכזה) לתבוע אזרחית לאחר הרשעה בפלילים.
יחד עם זאת, במקרה שלך, ביהמ"ש אימץ את הסדר הטיעון לאור העובדה שכתב האישום תוקן והנאשם הודה במסגרת אותו תיקון. במקרה שכזה רואים את הנאשם כמכיר את עובדות כתב האישום המתוקן, ואם הייתה בו טעות, היה עליו להעלות אותה במועד.
כמובן שאם ברור שלא זו הייתה הכוונה, ואמור אף להיות רישום ותיעוד בתיק התביעה (שכבר נגנז עד כה), ייתכן וניתן יהיה לבקש מעין תיקון פרוטוקול, שיסתמך על תיקונה של הפרקליטות את נוסח כתב האישום.
בקיצור- אפשרי, אך סבוך ולא קצר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר