שלום רב,
לפני כ-10 חודשים הלכתי לתומי בדרך לבית הספר כשלפתע עיכב אותי בלש מישטרתי ודרש ממני להוציא את כל מה שיש לי בכיסים. לא התרגשתי מהבקשה כי חשבתי שאין לי משהו מיוחד ועקב זאת נעניתי לבקשתו. בכיסי היה הצרור מפתחות של הבית שלי ואחד ממחזיקי המפתחות היה מחזיק מפתחות שמשלב קוצץ ציפורנים, פותחן וסכין של 2-3 ס"מ. בקיצור בגלל מחזיק מפתחות זה השוטר שיכנע אותי להכנס למכונית בטענה שזה לא חוקי ו"רק" יסבירו לי כמה זה מסוכן בתחנת המישטרה. לא כך נעשה ואחרי כמה ימים נישלח אליי מיכתב משטרתי שניפתח לי תיק בגין החזקת סכין למטרה לא כשרה. מאוד נילחצתי ולא ידעתי מה לעשות.
לפני כשבועיים נישלח אליי שוב מכתב מישטרתי שכתוב בו שהתיק ניסגר ועילת הסגירה היא "נסיבות העניין אינן מצדיקות המשך חקירתך/העמדתך לדין. בהמשך המיכתב מצויין כי רישום התיק שניסגר לא יירשם במרשם הפלילי, אך יישאר ברישומיה הפנימיים של המשטרה, ואם אני רוצה למחוק אותו סופית אני צריך לשלוח מכתב בקשה עם סיבה מפורטת למה למחוק.
שאלותיי הן:
1. האם כדאי לשלוח מיכתב תגובה למחיקת הרישום באופן עמצאי או לפנות לעורך דין?
2. הסיבה העיקרית שאני מעוניין למחוק לגמרי את הרישום היא בשל כוונותיי להתמיין לתפקידים איכותיים בצה"ל, מיונים הכוללים תחקירים ביטחוניים. האם רישומים אלו עלולים לגרום לבעיות קבלה לתפקידים אלו? כי אם לא אז אין לי כל כך טעם לנסות למחוק את הרישום...
בכבוד רב,
ובתודה מראש,
איתן.
איתן שלום,
אכן לרישום משטרתי יכולה להיות השפעה על עתידך, מאחר ולגופים בטחוניים ישנה גישה גם לרישום זה.
מאחר שכך, רצוי ומומלץ בחום לפנות לעו״ד המתמחה בתחום הפלילי, אשר יוכל להעלות בשמך טיעונים עובדתיים ומשפטיים, אשר יוכלו להביא לשינוי עילת הסגירה בעניינך ל ״חוסר אשמה״.
בנוסף, באם תדחה הבקשה לשינוי עילת הסגירה ע"י הגוף שסגר את התיק, יש לך את הזכות להגיש ערר על כך, בהתאם לחוק.
בברכה,
איציק שדה, עו״ד פלילי-מנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר