שלום רב
מזה 3 חודשים אני עובד בעגלות בחו"ל. לפני כחודש עברתי לעבוד בדנמרק בחברה חוקית של עגלות המשלמת מיסים אך מעסיקה עובדים ללא אישור עבודה.
לפני 6 ימים נפרצה דירתהעובדים של החברה ונשדד כל הכסף של העובדים כולל כספי ואף כספי הרווחים של העגלה. בעל העסק הזמין מנעולן והמנעולן אמר שלא נעשתה פריצה אלא מישהוא נכנס עם מפתח.
אני העובד הכי חדש בחברה ולאחר כמה ימים התקשר בעל החברה והאשים אותי בגנבה. בתחילה הוא התחיל לאיים עלי שיחכו לי אנשים כשאני אחזור לארץ (אני עדיין נמצא בחו"ל, הטיסה שלי רק מחר). ניסיתי לדבר איתו ולהסביר לו בהגיון שזה לא אני. ואף אמרתי לא שיבדוק את מצלמות האבטחה בקניון שיאמתו את זה שנמצאתי בעבודה כל אותו יום.
היום דיברתי עם הבעלים (שנמצא בארץ) פעם נוספת. והוא אמר לי שהוא הוציא צו מעצר נגדי בארץ,ויחכו לי שוטרים בשדה תעופה.
האם כדאי לי לקחת עו"ד?ומה אתם חושבים על מקרה ספציפי כזה.
מה כדאי לי לעשות?
אני ממש בספק אם בכלל אותו מעסיק פנה למשטרה, כאשר הוא בעצמו לא פועל כחוק, וסביר שאמר זאת רק כדי להפחידך.
שנית, לא בקלות מוצא צו מעצר למי שמגיע מחו״ל, וצו כזה מוצא לרוב כאשר מדובר בעבירות חמורות.
התרחיש היותר סביר הינו כי לאחר שתגיע לארץ תוזמן לחקירה משטרתית, אולם גם אז תהיה בעיה לחקור בצורה יסודית, מאחר וכל הראיות / עדים נמצאים בחו״ל.
הינך מוזמן להיוועץ בעו״ד פלילי אשר יכינך לסיטואציה של חקירה משטרתית וההתמודדות עימה, והדבר יכול רק לסייע לך.
בברכה,
איציק שדה, עו״ד פלילי-מנהל הפורום
אני מודה לך על התשובה המהירה.
כנראה שבאמת אצטרך להיוועד עם עורך-דין. חשבתי כבר בעצמי לפנות למשטרה המקומית כדי להוכיח לבעל העסק את חפותי, נאמר לי שמשטרת ישראל לא חוקרת מקרים שנעשו בחו"ל ובכך אני דואג שלא אצליח להוכיח את חפותי אף-פעם. בנוסף לזה אני מפחד שיבקשו ממני לעשות בדיקת פוליגרף, ושמעתי מאנשים שגם כשאתה חף מפשע אתה עדיין יכול להיכשל בבדיקה. נגרמה לי מספיק עוגמת נפש בגלל כל הסיפור. מה אתה מיעץ לי לעשות.
תודה מראש.
שלום שוב,
אם הינך מתכוון לפנות למשטרה המקומית, אז בוודאי שכדאי להיוועץ בעו״ד מקומי שבקי בחוק המקומי בדנמרק.
להבנתי, כתבת שהינך מתעתד לשוב ארצה מחר, אז קח בחשבון שיכול להיות שבשל כך תאלץ לדחות את שובך ארצה, בהתאם להתפתחויות בחקירה, כך שעלייך לשקול בכובד ראש צעד זה.
לגבי פוליגרף, בארץ אף אחד לא יכול לחייב אותך לעבור בדיקה במסגרת ההליך הפלילי, לגבי דנמרק, אינני יודע.
אכן צדק מי שאמר לך כי גם כאשר אדם דובר אמת הוא עלול להיכשל בבדיקת פוליגרף.
בהצלחה,
איציק שדה, עו״ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר