השכנה הגישה עלי תלונת כוזבת למשטרה על תקיפה, איומים ושאר מרעין בישין. התיק עומד להסגר. אני מעוניין שהתיק יימחק כדי שלא יהיה תיק פלילי ועל מנת לתבוע אותה בתביעת דיבה. האם מתן בדיקת פוליגרף חיצונית שלי + של אשתי שהיתה עדה יכולה להשפיע על סגירת התיק מחוסר אשמה?
מהיכן אתה כ"כ בטוח שהתיק "עומד להסגר"?!
וגם אם המשטרה תסגור אותו, חרף כל הראיות שתביא, לא תוכל להשפיע על העילה לסגירה.
יחד עם זאת, ניתן יהיה למחוק את התיק (בנסיבות מסויימות) בשלב מאוחר ויתר.
לעניין התביעה, אתה רשאי לעשות כן בכל שלב נתון, אך אמליץ לך להמתין עד לסוף תקופת הלחץ הראשונית.
קצינת החקירות (פקד) דיי הבהירה לי שאני צריך לעזוב את זה ולתת להם לסגור את התיק וכמה שאני אעשה יותר רעש זה יעקב את זה יותר. היא אמרה שהיא תמליץ למחוק את הרישום.
מה זה אומר מבחינתי? אני מעוניין לתת בדיקת פוליגרף שתהיה מתועדת לעתיד, כי השכנה שלי מעורערת והיא עלולה להגיש מחר תלונה כוזבת נוספת.
האם כדאי לי לעזוב את זה ואח"כ לערער על סיבת סגירת התיק או לספק להם את הפוליגרף בהקדם האפשרי.
אני לא פוסל את האפשרות שבמשטרה מנסים לנפנף אותי עכשיו ובסוף אני אדפק מזה. ברור לי שזה לא יגיע בחיים למשפט, אבל כואב לי על הטרטור הנוכחי והעתידיים שעלולים להגרם לי
אין ספק שאם המשטרה מתעתדת לסגור את התיק, כל מידע ונתונים שתעביר לה רק עלולים לעכב את הסגירה.
יחד עם זאת, חששך העתידי ורצונך להשפיע על עילת הסגירה הם סיבות לקבל את העיכוב בסגירה (כך לפחות עולה מדבריך).
דע שאין לדברים האלה חלונות זמן מוגדרים, כלומר- כשהיא אומרת לך שהם עומדים לסגור את התיק, הדבר עשוי לקחת גם שבועות וחודשים. מכאן, שאינך יודע כמה "עיכוב" בגלל הפוליגרף עשוי באמת לעכב.
דומני, כי יהיה הכי נכון להמתין לסגירת התיק, לראות באיזו עילה הוא נסגר, ורק אז, אולי, ללכת לבדיקת הפוליגרף (שאיננה ראיה במשפט פלילי, לידיעתך!) ולבקש שינוי עילת סגירה.
מעבר לזה תיאלץ לפנות לייעוץ עו"ד באופן מסודר.
בברכה,
עו"ד יאיר מושיוב-מנהל הפורום הפלילי
קצינת החקירות (פקד) דיי הבהירה לי שאני צריך לעזוב את זה ולתת להם לסגור את התיק וכמה שאני אעשה יותר רעש זה יעקב את זה יותר. היא אמרה שהיא תמליץ למחוק את הרישום.
מה זה אומר מבחינתי? אני מעוניין לתת בדיקת פוליגרף שתהיה מתועדת לעתיד, כי השכנה שלי מעורערת והיא עלולה להגיש מחר תלונה כוזבת נוספת.
האם כדאי לי לעזוב את זה ואח"כ לערער על סיבת סגירת התיק או לספק להם את הפוליגרף בהקדם האפשרי.
אני לא פוסל את האפשרות שבמשטרה מנסים לנפנף אותי עכשיו ובסוף אני אדפק מזה. ברור לי שזה לא יגיע בחיים למשפט, אבל כואב לי על הטרטור הנוכחי והעתידיים שעלולים להגרם לי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר