שלום
עד לא מזמן עבדתי כמלצר בבית קפה כלשהו.
שיטת העבודה בבית הקפה הזה היתה רישום הזמנה על ידי המלצר במחשב ,ובהתאם למה שהזמין המלצר היה יוצא "בון" (פתק ועליו רשומה ההזמנה) למטבח -באם מדובר בדבר אוכל , או לבר - באם מדובר בשתיה.
בסוף המשמרת מנהל המסעדה מוציא למלצרים דו"ח ובו מפורט כמה כסף המלצר צריך לתת למסעדה על כל ההזמנות אוכל ושתיה שהוציא. (כל היתר זה הטיפ של המלצר).
בעל המקום בא בטענות אליי כי יש בידיו פתקים ממוחשבים שהוצאו מהמדפסת של המטבח של הזמנות אוכל שהוזמנו מהמטבח אך לא נמצאו בדו"ח סיום משמרת שלי , וטוען כי איכשהו מחקתי את ההזמנות האלו לאחר שקיבלתי את התשלום מן האנשים ע"י קוד מנהל (שכאמור - מלצר לא אמור לדעת אותו) וכעת מאיים לגשת למשטרה ולתבוע אותי בדין פלילי ואזרחי. (כאמור - לא ביצעתי עבירה זו מעולם)
יש לציין שלכל מלצר בבית קפה ישנו "קוד מלצר" והוא עובד איתו , אך "קוד המלצר" של כל המלצרים ידוע לכל המלצרים האחרים ולפעמים מלצרים אחרים נכנסים ל"קוד המלצר" של אחרים ומדפיסים הזמנות בשביל מלצר אחר.
יתרה מכך , הבנתי שפלט מחשב לרוב אינו קביל בבית משפט.
האם בעל בית הקפה יכול לתבוע אותי והאם פלט המחשב (שלא בטוח ב 100 אחוז שאני אישית הדפסתי אותו , ויכול להיות שמישהו אחר "הדפיס" אותו על השם שלי) יכול להיות הוכחה קבילה במאה אחוז שיכולה להצדיק את בעל הבית ?
תודה רבה על העזרה
הסוגיה הנשאלת הינה מורכבת, ולדידי אין אפשרות אחרת זולת קבלת ייעוץ פרטני מעו"ד המתמחה בפלילים.
תודה על העזרה והתשובה.
ורק שאלה קטנה - האם ה"תדפיסים" שיצאו מן המחשב למחשב המטבח עם ההזמנות יכולים לשמש כראיה קבילה בבית משפט?< כי הבנתי שלרוב פלט מחשב אינו קביל
תודה
ראיה קבילה !
ליאור,
למעשה מעסיקך מעלה טענה של גניבת עובד ממעביד, שזו עבירה חמורה לכשעצמה ובהתאם התייחסות בתי המשפט.
אם לטענתו יש בידו הוכחות, המעסיק יכול לפנות למשטרה ולהגיש תלונה, המשטרה תחקור ולאחר עיון "בחומר הראיות" תחליט אם יש די בחומר בכדי להעמיד את העובד/החשוד לדין פלילי.
לעניין תביעה אזרחית, הדבר תלוי במעסיק ועד כמה הוא חושב שיש בידו היכולת להוכיח טענותיו.
בכל מקרה פלט מחשב יכול להוות ראייה כמו כל ראייה אחרת ( אך אינו רשומה מוסדית עפ"י דין) וכאמור כמו כל ראייה, גם היא ניתנת לסתירה, כמו שאתה בעצמך כתבת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר