שלום, אימי הואשמה ע"י שכן ששרטה לו את הרכב, הוזמנה לחקירה תחת אזהרה ונפתח לה תיק על סמך עדות של ילדה בת 10. נשמע הזוי - האם ההליך הזה תקין?
דנית שלום,
חקירה במשטרה תפתח לאחר שמוגשת תלונה, ואין זה משנה מה גילו של המתלונן, כל זמן שיש בתלונה ממש.
לגופו של עניין, אני מניח שאמך נחקרה תחת אזהרה בחשד להיזק לרכוש במזיד.
אני ממליץ מאוד שאמך תפנה לעו״ד פלילי לקבלת ייעוץ וליווי על מנת שתוכל להתמודד היטב בהמשך ההליך, מאחר וישנו חשש ממשי כי בעבירה מסוג זה יוגש כתב אישום.
בברכה,
איציק שדה, עו״ד פלילי-מנהל הפורום
תודה על ההתיחסות, מה שאני לא מבינה...
על סמך מה פותחים תיק במשטרה?
אמא שלי והשכן מסוכסכים בגלל חניה ובעבר קיבלה ממנו איומים והגישה תלונה במשטרה (הוא קיבל ממנה צו הרחקה) ובכדי להחזיר לה הוא המציא את הסיפור ושיתף את ביתו בת ה-10.
לקחו ממנה תביעות אצבע ותמונה ובקרוב תוזמן לפוליגרף ואחרי חקירה של מס' שעות אמרו לה שיכולה לקחת עו"ד.
אודה לך מכיוון שאנחנו בהיסטריה מהנושא.
דנית שלום,
מאחר והוגשה תלונה, המשטרה מחויבת לבדוק אותה.
לאחר שנגבית תלונה, נחקר החשוד ומוסר את גרסתו, ואף נגבית עדות כל המעורבים.
לאחר שבידי המשטרה מכלול הראיות, החומר מועבר ליחידת התביעות/פרקליטות, והיא זו שבוחנת את הראיות במשקפיים משפטיים וקובעת האם יש מקום להגיש כתב אישום אם לאו.
כאשר מדובר בסכסוך שכנים, המשטרה לעיתים מביטה על התלונה בצורה שונה, מטבע ההתרחשויות והדינמיקה של סכסוכי שכנים.
העובדה שלא נאמר לאמך טרם תחילת החקירה שיש לה את הזכות להיוועץ בעו״ד, הינה פסולה ומנוגדת לחוק ולפסיקה, ויש לכך משמעות בבוא היום.
לגבי פוליגרף-שוב חוזר על המלצתי להיוועץ בעו״ד פלילי שינחה את אמך כיצד לנהוג, מאחר ויש לכך משמעות עצומה!
בברכה,
איציק שדה, עו״ד פלילי-מנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר