שלום,
אני מוזמן למשפט על עבירה של נהיגה בקלות ראש 62(2), בבית משפט לתעבורה.
1) האם על עבירה זו ישנו רישום פלילי?
2) אם כן, האם ניתן בעזרת עו"ד, בהתאם לפרטי המקרה, להגיע לאיזשהו הסדר לפני או בזמן המשפט כך שישונה הסעיף 62(2) לסעיף אחר, וכך להימנע מרישום פלילי?
תודה
ינון שלום,
הרשעה בעבירת תעבורה מותירה רישום תעבורתי (גיליון שבו מופיעות רק הרשעות בעבירות תעבורה, להבדיל מרישום פלילי, בו מופיעות הרשעות בעבירות פליליות שאינן תעבורתיות).
במסגרת הסדרי טיעון ניתן להגיע להסכמה גם על שינוי סעיף האישום, בהתאם לנסיבות המקרה ולהסכמות בין הצדדים.
בברכה,
עו"ד איציק שדה-מנהל הפורום הפלילי
עו"ד איציק שדה, שלום רב,
תודה על תשובתך.
ע"פ עיון במספר מקומות, ראיתי כי עבירת "נהיגה בקלות ראש", סעיף 62(2), נחשבת לעבירת תנועה חמורה, באותה רמה כמו למשל נהיגה בשכרות. לכן אני מודאג שעל עבירה זו של קלות ראש, הנחשבת חמורה, ישנו גם רישום פלילי.
אודה אם תוכל לאשר זאת או לשלול.
תודה
ינון שלום,
אכן עבירה של נהיגה בקלות ראש הינה עבירה חמורה, שלצדה עונש מינימום של 3 חודשי פסילה.
כפי שציינתי, עבירות תעבורה אינן נכללות במרשם הפלילי, למעט עבירה של גרם מוות בנהיגה רשלנית והפקרה אחרי פגיעה.
כמו כן, על פי תקנות המרשם הפלילי ותקנת השבים (פרטי רישום שלא יירשמו או שלא יימסר מידע עליהם ועבירות שהרשעה בהן לא תפסיק את תקופות ההתיישנות או המחיקה), תשמ"ד–1984] , ככלל עבירות תעבורה לא יצויינו במרשם הפלילי, אלא אם הדבר ייתבקש במיוחד (אני טרם נתקלתי במקרה שהדבר נתבקש).
חשוב להדגיש כי יש מקום לפעול באמצעות עו"ד, אשר יפעל להמיר את סעיף האישום של נהיגה בקלות ראש, שצדה כאמור עונש מינימום של 3 חודשי פסילה, לעבירה אחרת שאין בה עונש מינימום שכזה.
בברכה,
עו"ד איציק שדה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר