היי,
רציתי לשאול....... יש לי אח בן 18 וחצי הוא ניתפס נוהג באילת עם אופנוע (לא גנוב) ללא רישיון ואיתו אנחנו מאוד חרדים ואמא שלי ממש במצב קשה בגלל זה (היא חולת אונקולוגיה).
סליחה על אריכות דבריי ותודה מראש על תשובתכם.
אגם
היי אגם,
מה השאלה..?
עו״ד איציק שדה
מצטערת מרוב בילבול וייאוש לא הסברתי את עצמי....
התכוונתי לכך שאחי נהג ללא רישיון הרכיב עימו עוד ניערה(קטינה) כשהמשטרה הורתה לו לעצור הוא ברח והמשטרה התחילה במרדף(מספר ניידות) עד שהחליק ואז תפסו אותו.
יש סעיף באישום שבגלל שהבחורה נזקקה לטיפול רפואי יש סיכון חיים ותוך כדי המרדף הוא נסע כנגד כיוון התנועה והא כמעט גרם לתעונה דרכים עם מונית.
האים הוא עלול לקבל מעצר בפועל?
(בעבר יש לו תיק על נהיגה ללא רישיון וניראה לי לא בטוח שהיהי לו גם תיק פלילי)..
תודה על התייחסותך.
בברכה אגם.
המקרה המתואר נחשב חמור מאוד, ובסופו של הליך, תלוי בראיות ובנסיבות, כמובן, צפוי אחיך לעונש של מאסר בפועל (או לכל הפחות עבודות שירות).
מומלץ לפנות לעו"ד פלילי בדחיפות, למעו יוכל להגן על אחיך ולנסות לצמצם את הנזק הצפוי ככל שניתן.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב- מנהל הפורום הפלילי
תודה רבה רבה על תשובתך והתייחסותך המהירה אך רציתי לדעת כמה זמן הוא יכול לקבל מאסר בפועל על דבר כזה?
וכמו שאני מבינה עבודות שרות כניראה זה יהיה סיכוי קלוש לקבל האים הבנתי נכון?
מינו לו עורך דין מטעם המדינה אך קשה לנו קצת לתקשר איתו הוא כל הזמן טוען שנדבר איתו כמה דקות לפני המשפט.
שוב תודה.
אין באפשרותי לומר לך לאיזו ענישה צפוי אחיך, שכן תיקים שכאלו מסתיימים בקשת ענישה רחבה מכדי לתאר כאן, ועוד ללא עיון בחומר.
אמליץ לך להתקשר בהקדם לעו"ד נוסף (שאינו מהסנגוריה הציבורית) ולו לשם התייעצות פרטנית ומקיפה יותר.
עו"ד יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר