מה דינו של אדם שהורשע לפי כ 30 שנה בעבירות וקיבל תנאי לשנה(לא מאסר). ומאז עובד בחב. פיננסית וללא מעורבות כלשהי למול החוק.
בנוסף האם בהגשת מועמדות בחברה אחרת, ניתן לענות בשלילה על שדה שאלה "עבר פלילי", או ששדה זה נבדק .
א. אם לאדם זה לא נוספו כל עבירות מאז, הוא ייחשב כיום לאדם ללא עבר פלילי, היות ו30 שנה הם תקופה העוברת הן את ההתיישנות והן את המחיקה.
ב. הוא יכול ואף אמור לענות שאין לו כל עבר פלילי.
ג. הדבר מגובה אף עם משטרת ישראל והנחיות היועמ"ש לעניין שמירה על זכותו של אדם שלא לחשוף רישום פלילי או מידע אודותיו בפני אלו שאינם מורשים ע"פ החוק לקבל מידע זה (בניגוד למשרדי ממשלה ו/או גורמי בטחון).
ד. אין למקומות עבודה "רגילים" זכות או יכולת לדעת מידע פלילי, לרבות לא כזה עתיק.
ה. זכותך להציג בפניהם את העמ' הראשון בלבד של המרשם הפלילי שתוציא מהמשטרה, והדבר יהיה לגיטימי ומומלץ.
א. מודה על התשובה המלומדת ב. האם תשובתך לעניין סעיף "ב" (ללא עבר) תקיפה גם לגבי שגרירות ארה"ב
האישור שמשטרת ישראל מנפיקה בדבר היעדר רישום פלילי/תיקים פתוחים (לא רישום פלילי רגיל שאתה מוציא בתחנה) מועבר לידי שגרירות ארה"ב, לבקשתך, ואינו כולל עבר כמו שלך, אלא רק הרשעות ותיקים פתוחים.
אתה מוזמן לבדוק זאת בעצמך במטה הארצי בטל':
02-5429798/9
מבית-מרקחת של מוצר בשווי 250 שקל שניסיתי לבצע לפני כ 7 שנים. נתפסתי, נחקרתי במשטרה כשעה, ושוחררתי, ומאז לא שמעתי מהם.
מה המשמעות של האירוע מבחינת הרישום הפלילי שלי?
(מאז לא היתה לי כל הסתבכות עם החוק חוץ מכמה עבירות תנועה בודדות, וגם לא היה לי שום אירוע קודם לכך. אירוע נקודתי וכאוב שאני מתבייש בו מאד...)
א. האם הוצאת רישום פלילי במשטרה?
ב. האם ידוע לך מה סטטוס אותו תיק?
ג. רישום פלילי איננו רלוונטי אלא אם תבקש להתקבל לעבודות מסויימות, להוציא ויזה למדינות מסויימות או לבצע פעולות המצריכות היעדר רישום פלילי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר