שלום רב,
שמי אבינועם ואני חייל משוחרר שבמסגרת שירותו הצבאי היה שוטר מן המניין במשטרת ישראל.
עקב הסתבכות משפטית של קצין משטרה שבזמן שהייתי שוטר היה ממונה עליי החלתי לפעול ללא תמורה על מנת לגייס כספים שמטרתם לסייע לו בתשלומים לעורך דין שייצג אותו בבימ"ש העליון.
בשלב זה גיוס הכספים מתבצע באמצעות פרסום הודעות בפורומים באינטרנט המיועדים לשוטרים וכן באמצעות קבוצה גדולה שהוקמה למען מטרה זו בפייסבוק שבה חברים המון שוטרים ואזרחים.
יש מספר פעולות נוספות שברצוני לבצע למען התרמת הכספים אך ברצוני לקבל ייעוץ בתחילה האם אין בכך משום עבירה על החוק-
1) הסברת הנושא וגיוס כספים משוטרים בתוך מתקן משטרתי.
2) תליית מודעות עם הסבר בנושא הקוראות לתרום כסף.
משיטוטיי וחיפושיי ברשת מצאתי נוהל משטרתי פנימי האוסר על שוטרים להתרים כספים בתוך תחנת משטרה וכן את הסעיף הבא:
"שוטר לא יתיר כניסתו של אדם, שאינו שוטר, למתקן של המשטרה, אם המטרה של אותה כניסה היא
התרמת כספים".
בהנחה שהמאבטחים בכניסה לתחנה מכירים אותי ולא שואלים מה מטרת הביקור שלי- האם שוטרים מחוייבים למנוע ממני להתרים כאשר אני כבר בתוך התחנה? והאם אני מבצע עבירה בכך?
תודה רבה על העזרה
אבינועם
אבינועם שלום,
נראה לי שאתה יודע כבר את התשובה בעצמך..
כפי שאכן ציינת, נהלי המשטרה אינם מתירים התתרמה בתחנת המשטרה.
מאחר והיית בעברך שוטר, והינך מודע לנוהל זה, הייתי מציע לך שלא תבצע זאת, שמא תמצא עצמך במצב לא נעים..
אינני סבור כי נוכחותי ופעולתי במקום עלולה לגרום לאי נעימות ובמידה וכן אחדול ממנה ולא יגרם נזק לאף אחד.
מאידך, המטרה חשובה מאוד בעיניי ובהתחשב בכך שיש לי היכרות טובה עם השוטרים שבכוונתי להתרים מהם ואני גם יודע שחלקם היו עושים זאת בעצמם אלמלא היו כפופים לחוק האוסר זאת אינני חושב שתהיה אי נעימות.
אולי אסתפק בהתרמה מבלי לתלות מודעות אך אני אשמח לדעת האם אני עובר על חוק או רק על נוהל שאינני כפוף לו?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר