אני גר בבית פרטי שנפרץ לפני מספר חודשים. הפורצים נתפסו על חם במרדף, והשכן (חומה משותפת) נעצר 24 שעות לאחר מכן בגין שיתוף פעולה והסתרת החשודים בביתו. כמו כן, נתפס אצלהם רכוש מפריצות רבות.
הבחור היה במעצר של 3 שבועות ושוחרר למעצר בית עם אזיקון (מה שלא מפריע לו להסתובב רחוק מהבית).
הוא מתגורר עם הוריו ואחיו, מדובר במשפחה לא יציבה, עם התפרצויות זעם תכופות בינהם עם צרחות קללות (נוראיות), וכן שבירת חפצים וכד'.
הבן הקטן (13-15) אינו לומד, ויושב על משחקי רשת במחשב, תוך צעקות וקללות כלפי חבריו שעות ארוכות עד הלילה.
עד היום כשזה היה רק הם ובינהם התעלמנו.
בחודשיים האחרונים ישנה הידרדרות בהתנהגות של הבחור וסביבתו. פרט למריבות, שיכולות להתרחש בכל שעה, סובבים אותו לאחרונה טיפוסים לא נעימים המגיעים לביתם, יושבים שם עד שעות הלילה הקטנות, צועקים, מקללים, שותים, משחקים כדורגל בשעות הלילה בחצר וברחוב, מתקהלים ברחוב וצועקים.
הבית נהיה מועדון וההורים נסוגו לאחור.
השבוע הזמנתי משטרה למסיבה בשעה 00:30, פרט לכך שביקשו מכולם להתפזר, לא נעשתה פעולה נוספת, וההתפזרות נמשכה עד 2:30.
כמובן שבאויר צעקו קללות בגנות השכנים שהזמינו משטרה, והיה חשש שאם נצא להתקהלות בחוץ, נחטוף.
אתמול החבורה התאספה שוב וב00:00 פתחה במשחק כדורמים סוער בבריכה, עם צעקות מטורפות.
לצערי, אין עם מי לדבר, כיוון שהם שמים פס על כולם, מבחינתם השכונה שקופה, ואם צריך הם 'ישרפו' אותה כהגדרתם.
אנו מרגישים שבטחוננו האישי נפגע, אין לנו שקט, וכל עימות איתם עלול להסתיים בפגיעה לרכוש (שכבר קרתה אך לא הוכחה) או חלילה פיזית.
כרגע נראה שהשכנים מפחדים להתלונן כדי לא להסתבך איתם, כיוון שהם לא נורמטיבים לחלוטין.
(מדובר בשכונה נורמטיבית בסה"כ).
האם אין הגבלות על עבריין כזה בזמן מעצר בית?
האם סביר שעברייין ישהה במעצר בית בשכנות לקורבן?
האם יש פעולות שניתן לבצע כדי שהרשויות (איזה?) יכנסו לטפל במשפחה או שמאוחר מדי?
האם לשבת בשקט ולא להסתבך עם הלא נודע?
האם הפתרון הוא לזרוק את כל ההשקעה ולעבור דירה?
ניתן לענות שלא ניתן להשיב במסגרת הפורום לעניין זה, ולחסוך המתנת שווא לתשובה.
מאז ההודעה, היו שני מקרים בהם הגיעו בשעות הלילה עבריינים לסגור חשבון עם הדיירת שגרה ביח' דיור בחצרם מאז חודש אפריל...
בחצי שנה האחרונה אנו חיים ליד המערב הפרוע.
אדם אשר שוחרר למעצר בית, לרבות עם איזוק אלקטרוני, מוגבל בתנועה ואף באופי הפעילות.
לא ברור לי כיצד הוא מתרחק מביתו (המקס' שהוא אמור להתרחק מבלי להפעיל את המערכת הוא בטווח של 5-8 מטרים משטח ביתו, אך הדבר עשוי להשתנות בהתאם לנתוני השטח), אך הדבר בהחלט מקים עילת מעצר, ועליכם לציין זאת במפורש בקריאתכם למשטרה, תוך הכוונתם ישירות לזהות ומיקום האזוק.
אמנם אין זה תקין או הגיוני שהנאשם ישהה בסמיכות לקורבנו, אך הדבר קורה בשל סיבות שונות, וחמור אף פחות (לפחות בעיני המערכת) כשמדובר בעבירת רכוש (ולא מין או אלימות).
אם מבוצעות הפרות שחרור בכלל אוו כלפיך בפרט, בוודאי שעליך לשוב ולהתלונן, על מנת שהמשטרה והתביעות יהיו מעורבות ויחמירו בהשגחה עליו או בהרחקתו ממך.
לא תיארת אלימות או פניה של ממש אליך, אז מעבר דירה נראה לי קיצוני משהו, אך אינני במצב של ייעוץ בעניין שכזה.
לאחר שובו ממעצר קיבלתי החלטה עקרונית לא להתעמת איתו ועם בני ביתו, אלא לתת למערכת לטפל בו.
(למרבה האירוניה, זו אותה מערכת שהפקידה בידי אימו להשגיח עליו, אחרי שזו היתה נוכחת בבית, בזמן שהפורצים נכנסו והתחבאו אצלה בבית בזמן המרדף, ואחד השוטרים אף הצטער כעבור כמה ימים שלא עצר אותה על שת"פ).
די להעיר לו על התנהגותו והרעש שהם עושים בכדי לגרום לו להתחיל באלימות מילולית ואף פיזית (אם זה בצורה ישירה או ע"י גורמים אחרים או חבלה לרכוש).
השאלה היא אם כדאי לי להסתכן בכך, בכדי שתהיה למשטרה סיבה להרחיק אותו מאיתנו, והאם בסופו של דבר היא בכלל תעשה זאת.
עד היום כל השכנים נמנעים מלתעמת איתם בנושאים האלו.
לגבי האזיקון, לא מכיר את הנושא מהבחינה הטכנית, אבל שמעתי אותו צורח באחד הלילות שאימו או אחיו יענדו אותו כי הוא חייב לצאת לחצי שעה, יכול להיות שזו הדרך שלו לצאת.
לצערי, כל שנותר לי לענות לך הוא שבמקרה הבא של הפרת תנאים מטעמו או עבירת עבירה לנגד עיניך, תתלונן במשטרה עם הכוונה מדוייקת למה ראית, שמעת והבנת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר