נשלחתי מטעם העבודה לבדיקת פוליגרף כמו שאר העובדים,זו הפעם הראשונה בחיי שנשלחתי לבדיקה שכזו וכמובן שההתרגשות הייתה עצומה,נראה לי שעברתי את הבדיקה בשלום כי אמרתי אמת ורק אמת,מה שמאוד מלחיץ אותי זה שכדי לצאת דוברת אמת בכל השאלות שנשאלתי חשפתי בפני הבוחן כל מיני מעידות קטנות שקרו לי במשך השנים כמו לקיחת ציוד משרדי(הוא אמר שזה לא מעניין אותו)וכל מיני "קומבינות"שנעשות במקום העבודה ואני יודעת עליהן,כשיצאתי מהבדיקה כולם אמרו לי שלא הייתי צריכה לחשוף דבר בפני הבודק ורק לענות לו בכן ולא,עכשיו אני מתה מפחד שהוא יחשוף את הדברים שלי בפני המעסיק והלה יחליט להתנכל לי(לא כי פשעתי אלא כי ספרתי עליו דברים)
שאלתי:מה הסיכויים שאכן הבודק יעשה זאת או שהוא מחויב למסור את תוצאות הבדיקה עצמה בלבד?
אביבית שלום,
הכל תלוי במה שישאלו אותו.
אם מזמין הבדיקה יבקש לדעת רק את תוצאת הבדיקה, אז זה מה שהוא ימסור לו, ואם מזמין הבדיקה יבקש לדעת גם דברים נוספים, אני מניח שהוא ימסור לו.
אין איזו חובה רשמית למסור רק את תוצאות הבדיקה.
תסתכלי על הצד החיובי שבעניין, בו יכול והמעסיק שלך יעריך יותר את העובדה שמסרת את כל האמת, לעומת אחרים, שאולי ענו תשובה שונה, ויימצאו כדוברי שקר.
בברכה,
עו"ד איציק שדה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר