אני יחד עם חברה שלי ועוד חבר זומנו לחקירה בחשד כי תקפנו 2 בנות אחת מהן, הייתה חברה של אותו דבר שזומן איתנו לחקירה.
2 הבנות התלוננו כי לפני מס חודשים משכתי לאחת מהן בקפצון ואמרתי לחבר שלה לשעבר שזומן איתנו לחקירה בוא נאנוס אותם ונזרוק לערבים. דברים שלא נעשו כלל ולא היה כל מפגש איתן רק שהיא הייתה חברה שלו. בתום החקירה שוחררתי למעצר בית 5 יום צו הרחקה מהן ,חברה שלי, וחבר שלי ל30 יום. עוברים תכף חודשיים מאז הצו הרחקה והמעצר בית ועדיין אין כל תשובה בנוגע לתיק. נסגר לא נסגר תהיה הגשה לכתב אישום לא תהיה.. חשוב להדגיש כי אני פעם ראשונה בתחנה ללא עבר פלילי כלל. חברה שלי חשודה כי תקפה אותם גם... מה שלא היה. חשוב להדגיש כי חבר שלי סיפר לי שבאחד מהמקרים שהם היו כולם ביחד אז חברה שלו לשעבר אמרה לו שחכה חכה דוד שלי עובד במשטרה ואתה תאכל אותה חזק. והנה, על כלום אכלנו אותה שלושתנו חזק שקיבלנו צווי הרחקה אחד מהשני ומעצרי בית. אשמח לתשובה מה לעשות? איך אפשר לברר האם יש תיק או אין ואם הוא מגיע למשפט או לא? כי אף אחד לא מתקשר אלי מהתחנה ולא שום דבר.
לא הודעתי שתקפתי אותן, כי המקרה הזה לא היה וגם חברה שלי וחבר אמרו שלא הייתי בשום מקום איתן שתקפתי אותן.
חסויה שלום,
ניתן לברר בד"כ מה מצב התיק, והאם יש כוונה להגיש כתב אישום, מול התובע המטפל בתיק, אולם תשובה כזו, תינתן בד"כ לעו"ד המייצג.
במידה ויש כוונה להגיש כתב אישום, ומיוחסת לך עבירה שעונשה 3 שנות מאסר ומעלה, על התביעה לשלוח לך מכתב שבו מודיעים לך כי תיק החקירה עבר לתביעה, ויש לך 30 יום לפנות בבקשה מנומקת מדוע יש להימנע מהגשת כתב אישום כנגדך (הליך זה נקרא שימוע).
במידה ותיוחס לך ביצוע עבירה שעונשה פחות מ-3 שנות מאסר, הרי שאין לתביעה חובה להודיע לך על כך, ופשוט תקבלי כתב אישום והזמנה לדין, בדואר רשום.
בברכה,
עו"ד איציק שדה-מנהל פורום פלילי
אבל כרגע לא מתקשרים אלי ולא כלום... איך אדע אם התיק נסגר או מה הולך איתו? אין לי עורך דין.. לפחות לעכשיו מכיוון שכרגע זה לא נמצא בבית משפט ורק במשטרה
ותברר האם התיק פתוח או שהוא נסגר.
ביומן יש להם אפשרות להגיד ? או שהם יעבירו אותי לחוקר ?
אני קטין בן 17
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר