שלום, לצערי בצעירותי הייתי " פושטק " ויש לי מספר רישומים פליליים חלקם אף מגיל 14. שאלתי לפני שהמרשם הפלילי נפתח לכולם כיצד אוכל לפעול במהרה על מנת לבטל את הרישומים - האם צריך לפעול נגד על רישום בנפרד וכמה זמן לקוח למחוק רישום. חשוב להוסיף שאין לי כל הרשעה הכל נסגר מחוסר עניין לציבור או מחוסר ראיות.
אודה לתשובה ולמחירים - מדובר ב - 5 רישומים.
תודה
עומר שלום,
מאחר ולא ציינת זמנים מדויקים, מתי נסגרו התיקים, וגילך כיום, אענה באופן כללי.
כיום מוגדרת בחוק תקופת קצובה למחיקה של תיקים שנסגרו מחוסר ראיות ומחוסר עניין לציבור, בהתייחס לגילך בעת ביצוע העבירה, ובהתאם לשיקולים אותם שוקל הממונה על מחיקת הרישום.
לעיתים גם לאחר תקופת המחיקה, לא נמחק הרישום, זאת כאמור משיקולים אותם שוקל הממונה, שיקולים הקבועים בחוק.
תיקים שלא נמחק רישומם, ניתן לפעול לשינוי עילת הסגירה ל״חוסר אשמה״- וזאת בדרך של הגשת בקשה מתאימה ליחידת התביעות הרלוונטית (תלוי בזמן שעבר מאת סגירת התיק).
דרך נוספת למחיקת הרישום הינה על ידי הגשת בקשה לחנינה לנשיא המדינה, שלו הסמכות לכך.
בכל מקרה, רצוי כי תעשה זאת על ידי עו״ד המתמחה בתחום הפלילי, שלו הניסיון בטיפול במחיקת/שינוי הרישום המשטרתי.
בהצלחה,
עו״ד איציק שדה-מנהל הפורום הפלילי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר