שלום
לפני כשנה וחצי (קצת לפני גיל 15) עברתי הטרדה מינית חמורה ע"י בחור בן 17 וחצי. אחרי שהתברר ששני חברים שלו לומדים איתי בבית הספר, הוא אמר להם פעמים רבות לדרוש ממני סכומים מסויימים של כסף באיומים..ונתתי להם..
לאחר שבבית הספר המחנכת ידעה על הענין, הזמינו את הורי לשיחה בבית הספר, וסיפרו להם שעברתי הטרדה מינית וגם שאותו בחור לקח ממני כל פעם כסף, ובלית ברירה הייתי צריכה לתת לו.
היום (16.5) אני חושבת ללכת להגיש תלונה.. יש לי ראיות מאותו לילה, שאותו אחד היה איתי, וגם חברות שלי ראו את זה, יש תמונות מאותו לילה שהוא נכח בחברתי כשהייתי עם חברות וגם הודעת אסמס מאותו לילה בה הוא שואל אחרי מה שקרה אם אני רוצה שנהיה ביחד ואני אומרת לו שלא.
אלו ראיות מספיקות?
ויש גם מספר פעמים שחברים שלו התקשרו אלי (הם למדו איתי בבית הספר) וגם ניגשו אלי מספר פעמים בבית ספר כדי שאתן להם את הכסף והם יעבירו לו את זה.
השאלה שלי היא האם כדאי להגיש את התלונה? יש מספיק ראיות? ומעבר לכך, אוכל לקבל את הכסף שהוא לקח ממני בחזרה?
תודה.. שיר
שיר שלום,
הנני מצטער לשמוע על שארע לך.
ההחלטה באם להגיש תלונה היא תמיד קשה, במיוחד בסיטואציה המתוארת על ידך, ובסופו של דבר הכל תלוי בתחושה שלך, וברצון שלך.
מאחר וסיפרת על האירוע למחנכת שלך, קיימת חובה למחנכת, לדווח על האירוע למשטרה.
לעניין הראיות- לאחר שתוגש תלונה למשטרה, המשטרה תגבה עדות ממך, מחברותייך, וכן ייחקרו הנערים.
לאחר החקירה, ולאחר שתתקבל התמונה המלאה, באם יהיו ראיות שאכן בוצעו המעשים המתוארים, יוגש כתב אישום כנגד הנערים.
במידה ויימצאו הנערים אשמים בדין, יכול בית המשפט לפסוק, במסגרת גזר הדין, פיצוי כספי אשר יועבר אלייך.
כמו כן, יש לך את האפשרות לתבוע את הנערים בתביעה אזרחית, בגין המעשים שבוצעו לך, והנזקים שנגרמו לך, ללא תלות בהליך הפלילי.
בהצלחה,
עו"ד איציק שדה-מנהל הפורום הפלילי
בכל זאת מבית הספר לא הגישו תלונה.. גם כשהמנהל היה בשיחה עם ההורים שלי וסיפר להם על הדברים..
ומה ההבדל בין תביעעה אזרחית לתביעה הפלילית?
שיר שלום,
במשפט פלילי, לאחר הגשת תלונה, המדינה מנהלת את ההליך המשפטי (כתב האישום) כנגד הנאשם, כשבסופו של דבר, במידה והנאשם מורשע, בית משפט גוזר את דינו, ויכול להטיל עליו עונשים שונים, החל מאי הרשעה, וכלה במאסר מאחורי סורג ובריח.
בתביעה אזרחית, האדם שנפגע, מגיש תביעה כנגד אותו אדם שפגע בו, והוא מנהל בעצמו (או באמצעות עו"ד) את ההליך המשפטי.
בתביעה אזרחית, התביעה היא לרוב, לפיצוי כספי.
בהליל אזרחי בית משפט בודק מי שכנע אותו ברמה של 51%, ואותו צד יזכה בתביעה.
במשפט פלילי, על המדינה להוכיח מעבר לספק סביר, כי הנאשם ביצע את המיוחס לו.
בברכה,
איציק שדה, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר