דיברתי במשך שנתיים באינטרנט ובטלפון עם בחור מסוים, מעולם לא ראיתי אותו או נפגשתי איתו. היה בינינו קשר ממש קרוב ולאחר זמן מה התברר לי שהוא שיקר לי לגבי שמו, מקום מגוריו וגם שלח לי תמונות שלא היו שלו, ושיקר לי בנוגע לפרטים מסוימים בחייו. הוא לא ניסה להונות אותי, או להוציא ממני משהו, הקשר כלל רק שיחות ותו לא. האם זה נחשב להתחזות? האם זה משהו פלילי שבגינו אני יכולה להגיד נגדו תלונה?
קרינה שלום,
דבר נפוץ הוא, שאנשים הגולשים ברשת האינטרנט, חוסים תחת מעטה האנונימיות שמספקת הרשת, ומתייצגים באופן שונה/זהות שונה ממה שהם באמת.
כך לדוגמא אנשים באתרי היכרויות מצרפים תמונה שונה, מציינים גיל שונה, מקצוע אחר וכדו׳. אף אנשים אשר משתמשים בצ׳טים/פורומים שונים מציגים עצמם בזהות שונה.
כל זמן שבזה מסתכם העניין, ואותו אדם אינו חורג מעבר לכך, ומשתמש באותה הזהות כדי לבצע מעשי מרמה/הונאה, או כדי לעבור עבירה פלילית אחרת, אין בכך, לטעמי, מעבר מהתנהגות שאולי אינה מוסרית, להתנהגות פלילית המצדיקה פתיחת חקירה פלילית.
דבר נוסף- התחזות על פי חוק העונשין תתגבש לכדי עבירה, רק אם מתווסף לה יסוד נפשי של כוונה להונות.
בברכה,
עו״ד איציק שדה - מנהל פורום פלילי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר