שלום רב,
ברצוני לדעת האם יש עילה לתביעה פלילית נגד אדם פרטי אשר מחטט באובססיה בעברי ,מצא רישום באתר תקדין על משפט שהתנהל לפני 7 שנים (נשארו חודשים ספורים לסיום תקופת ההתיישנות) .אגב, במידע זה מופיע רק שם ,ללא כתובת או מס' תעודת הזהות!
יש לי הוכחות שהמידע הזה הועבר ללפחות 2 אנשים (תדפיס מיילים שנמסרו לי ע"י אנשים שקיבלו אותם).ישנם 2 סמסים עם תוכן "אני יודע איפה את עובדת" ואין לך מושג מה אוכל לעשות עם המידע שיש לי".
בנוסף,אדם זה הצהיר על "מיטב ידיעתו" על תקופת מאסר שריצתי (לא ריצתי מאסר,אלא הייתי במעצר עד תום הליכים) בהליך אזרחי שאינני צד בו ,אלא נגד אדם שנמצא בקשר עימי.
עד כמה שידוע לי ב-2009 יצא עדכון להחמרת עונשים עבור העברת מידע מסוג זה.
אגב, כשפניתי לפורום אזרחי עם השאלה הנ"ל לגבי תביעת לשון הרע ועוגמת נפש,נאמר לי כי אם המידע שהועבר אמיתי ,אז אותו אדם מוגן מתוקף "אמת דיברתי".
מה ניתן לעשות?
אם הוא "נובר" בעברך באופן לגיטימי (מאגרי משפט הם מקור לגיטימי), אין כל איסור על כך.
יחד עם זאת, אם ביידיך ראיות לסחיטה ו/או איומים כלפייך, ו/או הטרדה של ממש, זכותך לפנות לתחנת המשטרה הקרובה ולהתלונן, תוך הצגת מלוא הראיות שאספת (תדפיסי מיילים, סמסים וכיו"ב).
אל תשכחי שהליכים משפטיים בארץ הם פתוחים וגלויים (ךמעט ענייני משפחה, קטינים, בטחון המדינה וכאלו שהוטל עליהם צו איסור פרסום/דלתיים סגורות). אשר על כן, הוא אינו עובר עבירה בחפשו ובמצאו מידע משפטי כלשהו עלייך (בין אם בהליך הנוגע לך ובין אם באחר).
יחד עם זאת, שימוש לרעה במידע שכזה עשוי להוות דבר עבירה, ולכן המלצתי היא, כאמור, לפנות למשטרה בתואנה של הטרדה ו/או סחיטה ו/או איומים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר