אחרי חודש כמעט במעצר בית מלא ,היום קיבלתי הקלות , השאלה שלי היא ,שאם היום קיבלתי הקלות , כמה זמן יקח שהמעצר בית יגמר לגמרי .
ואם זה התהליך אצל כולם קודם מקבלים הקלות ואז לאחר מכן משחררים לגמרי ?
אגב המעצר בית המלא שלי הוא 6 חודשים .
אשמח לקבל תשובות.
כל מקרה לגופו. אין חוקים וסטנדרטים במי ייצא, מתי ולאן, ובטח לא ניתן לומר שאם תהליך ההקלות החל, אזי הוא בטח יסתיים בשחרור מלא ללא תנאים.
המצב ממש לא כך!
ולידיעתך, מעצר הבית שלך איננו ל-6 חודשים אלא עד לתום ההליכים, אלא אם נאמר במפורש אחרת, ומדבריך לא נראה לי שכך קרה.
אם המאשימה וביהמ"ש מעוניינים להגביל את חירותך, אין לכך תוקף למעט "תום ההליכים".
סעיף 6 "המשיב יהיה נתון בפיקוח מעצרים של שירות המבחן למשך 6 חודשים ..
לא ממש מבין אם יש לזה חשיבות או לא.
זה לא אומר שמעצר הבית יהיה לחצי שנה. זה רק אומר שלשירות המבחן ישנה חובה לפקח עליך ועל מעצרך בתקופה זו. אם לא ישתנו מבחינתך/מבחינת התיק דברים במהלך ששת החודשים הבאים, אזי תישאר במעצר גם לאחר תקופה זו.
זה אומר תום ההליכים !!!
כמה זמן יכול לקחת שאני אשתחרר מהמעצר בית לגמרי , אני מבין שכל מקרה לגופו , ובמקרה של איומים שזאת עבירה ראשונה שלי ואני בגיל 36.
"עד תום ההליכים" עשוי לארוך מעבר לחצי שנה הנ"ל.
אין כל חובה להוציאך ממעצר הבית- לא בזמן מסויים ולא בכלל. תלוי בך, בעורך דינך ובחומרת יחס השופט אליך (לרבות המלצת שירות המבחן).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר