זומנתי לחקירה במשטרה. קיבלתי אחרי 8 חודשים מכתב סעיף 60 א מהפרקליטות. הגשתי ערר באמצעות עוד'. עברה חצי שנה וטרם קיבלתי תשובה.
אתמול סיפרה לי שותפתי לעבודה שביקשו ממנה מהמשטרה לבוא להעיד על המקרה. מה המשמעות של זה?
אמנם לא ברור לי למה הגשת ערר עוד בטרם ההחלטה בעניין 60א, אבל זו לא שאלתך...
העובדה שידידתך הוזמנה לחקירה רק אומרת לך שהתיק עוד "חי", הסוגייה עדיין נבדקת ושטרם סיימו למצות את הליכי החקירה בעניין.
לטובתך (אולי) יש לומר, שעצם העובדה ש-8 חוד' אחרי 60א עדיין מתנהלת חקירה, אומרת (ייתכן) שחסרות להם ראיות, ולכן טרם הוגש כתב אישום, למרות שיכלו, כביכול, להאשימך כבר אז, אלמלא אותה התנגדות/הסבר שהגשת.
האם זה הגיוני ששותפתי לא נחקרה באופן מיידי וטרי כשאירע המקרה,ואחרי שנה וחצי לערך -היא פתאום מוזמנת להעיד? מה היא כבר תוכל לזכור? איך היא יכולה להועיל?
ובנטגע לשאלתך= הגשתי ערר, כי ביקשו ממני לנסח מכתב למה שלא להגיש כתב אישום נגדי.ועד עתה לא קיבלתי תגובה בנדון [חצי שנה].
לצערך, כן. זה הגיוני שהמשטרה מתעכבת וחוקרת "בתשלומים" ולא בסמיכות לראשית החקירה.
לרוב זה נובע מעניין של חשיבות ועניין הציבור. תיק "פשוט ולא רציני" יזכה להעלות אבק ולא יקבל בהכרח טיפול נמרץ ואינטנסיבי.
לעניין הזיכרון שלה- זו נקודה שתועלה ע"י עורך דינך במהלך התיק, אם יוגש כתב אישום, כנקודה להפחתת משקל עדותה.
האם הבנתי נכון- שהתיק שלי לא רציני?
אז למה גוררים אותי שנה וחצי?
אני לא יכול, כמובן, להתחייב שהתיק שלך לא נחשב לרציני. אני רק אומר שלרוב, תיק לא רציני זוכה להזנחה ולחוסר יחס מעמיק. מאידך, לא כל תיק שחקירתו נמשכת ואורכת זמן ייחשב ללא רציני.
לתביעה/משטרה עומדת הזכות להגיש כתב אישום גם לאחר מספר שנים, בהתאם להתיישנות העבירות הנדונות, כך שאין לך מה להתלהב כרגע.
כן הייתי ממליץ לך לפנות לעו"ד או לפחות לדאוג שיהיה אחד ב"סטנד ביי" אם וכאשר תזדקקי לו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר