לשאלה, האם יתכן שאני אחרי 17 ימים בכלא , אני במצער בית מלא 17 ימים ,העורך דין שלי אולי מזלזל בי או משחק איתי? כי העבירה עצמה היא איומים בפלאפון והכול מוקלט ,ואין לי עבר פלילי אני בגיל 36 , אני רוצה לדעת כמה זמן אפשר לסחוב אדם במעצר בית מלא במקרה שלי ועל עבירה כמו שלי.
אין ספק שמעצרך מעיק, מציק ואכן מוגזם, לכאורה, ביחס לחומרת העבירות.
יחד עם זאת, היות ולא ידוע לי טיב, עוצמת וכמות האיומים, טון אמירתם וכיו"ב, לא ניתן לחוות דיעה חד משמעית על הפרופורציות של האיומים אל מול שלילת חירותך.
מכל מקום, קח בחשבון שמשך הזמן שאתה במעצר אינו תלוי רק (או כמעט בכלל) בעורך דינך, שכן ישנו יומן בימ"ש, ישנו לו"ז של שירות המבחן, ולצערך, אף אחד לא ממש ממהר לשחררך רק כי "נמאס לך להיות בבית".
על עורך דינך להכין בקשה לעיון חוזר לטובת שינוי תנאי שחרורך, אך הוא בוודאי יודע זאת.
vto אני יכול אחרי 23 ימים בבית ,ושום חדש באופק לא זז, להתקשר לקצינת מבחן ולזרז אותה זה יועיל?
יש עוד בעיות אם העורך דין שלי , לא עונה לי לפלאפונים, על 3 שקרים תפסתי אותו , משהו פה לא מריח טוב אם העורך דין שלי .לא יודע מה לעשות מרגיש חסר אונים מל עורך דין שמזלזל בי ,ומול מערכת שהורסת אדם נומרטיבי ללא עבר פלילי 36 שנים.
אלה שאדם בעל מסוכנות נמוכה לפי תסקיר קצינת מבחן ,לא יכול לצאת מהבית תקופה ארוכה ,וזה מה שאני לא מבין.
לתסקיר שירות המבחן לוקח לפחות לפחות 3 שבועות, כאשר לעיתים הם מבקשים אורכה של חודש ומעלה בשל מחסור בכוח אדם, אז 23 ימים זה עדיין זמן "קצר".
ליבי עליך שאתה כלוא בביתך בתקופה הזאת, ולא מבין מדוע הדרך כה ארוכה, קשה וסבוכה, אך זכור שאתה לא היחיד במערכת, יומן ביהמ"ש ושירות המבחן עמוס, ואתה "רק עוד לקוח" (בעיני המערכת).
משך ישיבתך בבית יחד עם היעדר עבר פלילי ויחד עם "קלות" העבירה עשויים לשמש לטובתך בבוא היום, אך לעת עתה המילה היא "סבלנות", והרבה.
לא אגיב על עורך דינך, אך אומר לך שאתה הוא הלקוח, אז אתה הוא זה שיכול להחליט אם ומי ייצג אותך.
לא טוב לך- החלף עורך דין!
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב - מנהל הפורום הפלילי
אני הולך למשרד שלו ולוקח את התיק שלי ? או שיש דרך אחרת .
ואם לא חתמתי לו ביום השירור למעצר בית על כלום שאגב הוא רצה להחתים אותי , אז אני לא מחוייב לו?
אני רוצה הקלות לתפילות, המשטרה נתנה אישור לשיחרור , ומשום מה הוא לא שולח פרס לפרקליטות , כניראה שזה מאוד קשה לו.
אני הולך למשרד שלו ולוקח את התיק שלי ? או שיש דרך אחרת .
ואם לא חתמתי לו ביום השירור למעצר בית על כלום שאגב הוא רצה להחתים אותי , אז אני לא מחוייב לו?
אני רוצה הקלות לתפילות, המשטרה נתנה אישור לשיחרור , ומשום מה הוא לא שולח פקס לפרקליטות , כניראה שזה מאוד קשה לו.
כך או כך, זכותך לומר לו שהחלטת להפסיק את ייצוגו אותך, ושאתה מעוניין בתיק.
זכור- התיק הוא שלך, ולמעט תכתובות פנימיות, כל חומר החקירה והפרוטוקולים שייך לך.
אין "מחוייב" לו, אלא רק חייב לו כסף (אם בכלל).
לעניין תנאי השחרור, ההקלות וכיו"ב- לא מדובר בדברים בלתי אפשריים. תוכל לפנות אליי או לכל עו"ד אחר לטובת סיוע ו/או ייצוג.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב - -מנהל הפורום הפלילי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר