עומד נגדי כתב אישום ואחד העדים בתיק נמצא במאסר. יום אחד העד שנמצא במאסר התקשר אלי לטלפון וקפצתי על ההזדמנות והקלטתי אותו אומר שהוא התנקם בי ולכן הפליל אותי.
השאלה הנשאלת האם עצם העובדה שדיברנו זה יכול להיחשב כשיבוש הליכי משפט?. אני רוצה לציין שהוא יצר איתי קשר מיוזמתו ואני לא יכול להתקשר לטלפון שבכלא.
דבר נוסף הוא שבכתב האישום, הפרקליטות שכחו בכלל להכניס אותו כעד תביעה ורק בתחילת שמיעת ההוכחות התביעה ביקשה להכניס אותו והשופט אישר, כלומר באותו זמן נתון שדיברנו הוא לא היה מופיע כעד תביעה.
תודה.
מחד, שיחתך עימו בעת שלא נכלל ברשימת עדי התביעה איננה אמורה להוות עבירה, שכן הוא "אדם רגיל", לכאורה, אשר התקשר אליך.
מאידך, תבוא התביעה ותטען, שידעת על מעורבותו בתיק, על הודעתו נגדך, ואולי אף על כוונתם לכלול אותו בכתב האישום כעד תביעה, אך בשוגג שמו נשמט ממנו.
יחד עם זאת, במידה (ובתקווה) שאתה מיוצג, אם הראיה שבידך חותכת ואומרת שהוא הפליל אותך בכוונה, ומשתמע באופן חד משמעי שאלמלא דבריו לא היית מסתבך בכלל, אזי ישנו מקום לשיחה דחופה עם התביעה, וייתכן שכתב האישום יבוטל. זה במידה, כמובן, שאין די ראיות עצמאיות ואובייקטיביות להרשעתך.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב - מנהל הפורום הפלילי
יאיר,קודם כל תודה על התשובה.
עכשיו יש לי בעיה נוספת בעניין הזה. במהלך שמיעת העד המדוב, העו"ד שלי הצליח להביא אותו למצב שהוא (העד) אישר שהייתה לו סיבה להפליל אותי (בגלל תלונה שהגשתי נגדו במשטרה- שלוש שנים לפני כן).והוא גם אישר שהוא חיכה לי בפינה והוא "ניפח" את מה שאמר נגדי במשטרה.ולאחר כל הדברים האלו העו"ד שלי אמר לי "אני לא משמיע את ההקלטה" (זה שהייתי בהלם באותו רגע- לא קשור לעניין) השאלה הנשאלת היא:
1. איזה משקל יהיה אם אני יחשוף את ההקלטה כאשר אני יעיד מטעם ההגנה? כי אותו עד כבר לא יהיה שם כדי לאשר שאני מדבר איתו ולא עם מישהו אחר.
2.האם התביעה יכולה להתנגד לכך שאני אציג את ההקלטה משום שהייתי צריך להציג אותה בשלב עדי התביעה.
תודה, ושבת שלום.
א. אין לנאשם כל חובה למסור/לחלוק מידע עם המאשימה, בניגוד לחובותיה שלה. אתה רשאי לומר ו/או להציג כל דבר שתחפוץ.
ב. משקל הראיות שתציג והחוכמה להציגן... זה כבר משהו אחר.
אינני יודע מה בדיוק שומעים בהקלטה, כיצד אתה בעצמך תישמע בעדותך ואילו שאלות תישאל ע"י התובע, כך שלא ניתן להשיב לך קונקרטית על הסוגיות הללו.
הצעתי- אל תפתיע את עורך דינך, אל תשלוף לו שפנים מהכובע, ובטח אל תעשה דברים בניגוד להמלצותיו, גם אם הם נראים לך הכי נכונים. זכור שלעוה"ד שלך ישנם שיקולים מקצועיים רחבים משלך, נסיון בתחום וגישה קרה ולא אמוציונאלית וזועמת כמו שלך לתיק, כך שלפעמים רגשותיך מאפילים על שיקול דעתך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר