מצטערת מראש שאני משרשרת את ההודעה לכאן, היות והיא לא ממש משפט פלילי אבל לא מצאתי פלטפורמה או פורום שעונה על הנסיבות (לעניות דעתי).
פירוט המקרה:
אתמול ערכנו מסיבת יום הולדת לחברה בפארק בשכונת מגורים,
הגיעו שוטרים ונתנו בערך ל-80% מהאנשים שנכחו באירוע קנסות בסך 350 שקלים ( בערך 15 אנשים חטפו) . הדו"ח שויך למשרד להגנת הסביבה עקב מפגע רעש.
לא כתוב ש"הודתי" באשמה. ובדברי החשוד אמרתי שישבתי בפארק עם חבר ובדיוק התכוונו ללכת הביתה. (מה שנכון נכון)
דברי השוטר לא ממש כתובים באופן קוהרנטי וקריא, אבל מהבנתי הצנועה הואשמתי בגרימת "רעש" ומצוטט שהרעשנו באמצעות צעקות ו/או הפעלת כלי נגינה ו/או רדיו/ מקלט טלוויזיה. בשעה שאחרי 24:00.
העבירה היא על סעיף או תקנה 3ש (יש דבר כזה?) בחוק למניעת מפגעים משנת התשנ"ג 1997.
אני אזרחית שומרת חוק, הגעתי בחמישי בערב לחגוג יום הולדת לחברה מכרמיאל למודיעין.
נימוקי הם הנ"ל:
לא קיבלתי מעולם דו"ח, קנס, הרשעות קודמות ועברי ללא דופי.
אני חיילת משוחררת ובאמת שאין לי מהיכן לגרד את ה-350 שקלים האלו.
חשבתי שאירועים מהסוג הנ"ל נגמרים באזהרה ותו לא.
אנחנו לא חבורה של ונדליסטים, לא בני נוער פוחחים ופוחזים, לא טינפנו, לא זיהמנו רק ישבנו עם גיטרה ודיברנו בקול רם.
התכוונו להשאיר את הפארק נקי וללא רבב. ולגבי מטרד הרעש יכלו להגיד לנו בסבר פנים יפות להתחפף משם. אבל כנראה שמשטרת ישראל ראו בנו איום של ממש, או סתם דרך לגמור את מכסת הדו"חות החודשית.
שאלותי הן כאלו:
1. איך עלי לנסח את המכתב/ בקשה? (איזה פרטים צריך לכלול ובאיזה סדר לערוך את הבקשה במסגרת המכתב הפורמלי למערכת הבירוקרטיה המשטרתית שלנו.)
2. מהבנתי עלי לשלוח אותו לכתובת הרשומה בטופס הדו"ח בכותר הדף. האם אני צודקת?
3. האם העילה לקנס מוצדקת ועלי פשוט לשלמו?
4. אם ההודעה לא נמצאת במקום הנכון מבחינתי לאיזה פורום עלי להפנותה על מנת לקבל מענה הולם?
בתודה מראש!
הפורום אינו נועד למתן מענה מקיף בשאלות מורכבות, הינך מוזמנת לפנות טלפונית לאחד מעורכי הדין לצורך קבלת סיוע ומענה ספציפי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר